E24: Handlet aksjer 72 ganger

Sindre Finnes handlet aksjer i samme selskap 72 ganger på ett år da Erna Solberg var statsminister. Søsteren til Erna Solberg, Marit Solberg, er styremedlem i det samme selskapet.

STORHANDLER: Sindre Finnes kjøpte handlet aksjer for 2,66 millioner kroner, skriver E24. .Foto: Rodrigo Freitas / NTB
STORHANDLER: Sindre Finnes kjøpte handlet aksjer for 2,66 millioner kroner, skriver E24. .Foto: Rodrigo Freitas / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var hun også i perioden Finnes gjorde handlene sine, skriver E24.

Marit Solberg har ikke ønsket å kommentere opplysningene som framkommer overfor E24.

Aksjonærdata for selskapet Nekkar viser at Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes handlet Nekkar-aksjen 72 ganger mellom mai 2020 og september 2021, melder E24.

I samme tidsrom var Erna Solberg statsminister i Norge.

Sindre Finnes handlet aksjer i samme selskap 72 ganger på ett år da Erna Solberg var statsminister. Dette svarer Solberg nå. Reporter: Amalie Bernhus Årtun. Video: Jostein Sletten Vis mer

Overfor Børsen sier Solberg at hun hadde vært inhabil i Nekkar saker grunnet søsterens verv uavhengig av Finnes aksjekjøp.

- Jeg har sagt hele tida at for meg har det vært viktig å vite hvor jeg kunne havnet i habilitetsutfordringer. Dette er et selskap der min søster har satt i styret i den perioden så det er et selskap jeg måtte vurdert uansett, sier Solberg.

- I 2017 sa Finnes til Dagbladet at dere hadde felles økonomi. Står dere ved det fortsatt?

- Vi har ikke felles økonomi i den formen at vi vet hva den ene og andre bruker penger på av et eller annet, sier Solberg.

Til TV 2 sier gårsdagens valgvinner at hun ikke var kjent med omfanget av Finnes sin aksjehandel.

Den tidligere statsministeren kjenner ikke til at regjeringen behandlet Nekkar-saker i hennes periode.

- Det var ingen saker i regjeringen som var knyttet til selskapet Nekkar så vidt jeg vet. Det skal vi gå gjennom.

Oversikten som E24 omtaler, viser at Finnes i perioder kjøpte eller solgte flere ganger om dagen. Tre av dagene kjøpte og solgte han aksjer samme dag.

Totalt kjøpte og solgte Finnes aksjer til en verdi av 2,66 millioner kroner i perioden og skal ha tjent rundt 415.000 kroner på handlene, skriver E24.

Finnes har tidligere sagt til E24 at han måtte redusere aktiviteten sin i aksjemarkedet betydelig da Solberg ble statsminister i 2013.

Finnes har ikke ønsket å besvare E24s henvendelser om de konkrete kjøpene og salgene i Nekkar.

Ble advart

Statsministerens kontor (SMK) hadde i forkant av Solbergs tiltredelse advart Finnes om at kortsiktig aksjehandel ville gjøre det vanskelig for Solberg å holde seg oppdatert om mannens aksjebeholdning. Finnes hadde da fortalt SMK at han handlet aksjer «en til to ganger i måneden», skriver E24.

Solberg gikk forrige uke ut og ba mannen legge fram en full oversikt over aksjehandlene sine.

- Jeg kommer til å be Sindre lage en oversikt over hans aksjehandel i tida jeg var statsminister, og at han offentliggjør den når den er klar, sa hun til E24.

Solgte seg ut

Etter en Dagbladet-artikkel i 2017 solgte Finnes seg ut av bombrikkeselskapet Q-Free og flere andre selskaper. Han satt så igjen med aksjer i sju selskaper.

Finnes sa til Dagbladet at han og Erna Solberg har delt økonomi i forbindelse med salgene.

- Erna og jeg har delt økonomi, sa Finnes den gang.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer