EasyJet-pilot til reisende: - Dårlig idé

En EasyJet-pilot oppfordret passasjerer til å forlate flyet før en flygning til Rhodos.

BLANDET SEG: En pilot for det britiske flyselskapet easyJet anmodet passasjerer på en ruteflygning om å forlate flyet. Foto: REUTERS via NTB/Hannibal Hanschke
BLANDET SEG: En pilot for det britiske flyselskapet easyJet anmodet passasjerer på en ruteflygning om å forlate flyet. Foto: REUTERS via NTB/Hannibal Hanschke Vis mer
Publisert

En ellers ordinær flygning fra London Gatwick lufthavn tok en uventet vending da piloten benyttet anledningen til å ytre seg om passasjerene som satte kursen mot Rhodos.

Rhodos har den siste tida kjempet mot store skogbranner, og flere reiseselskaper har satt inn ekstraflygninger for å hente strandede turister hjem.

Piloten mente i forlengelsen at reisende heller burde holde seg hjemme, ifølge LBC som omtalte hendelsen først.

- Forferdelig idé

Det skjer trolig ikke så ofte at piloter blander seg inn i passasjerenes utvalgte reisemål, men «ingen regel uten unntak».

STORE RESSURSER: Flere brannfly har også deltatt aktivt i iherdige forsøk på å begrense flammespredningen på Rhodos. Foto: Petros Giannakouris / AP via NTB
STORE RESSURSER: Flere brannfly har også deltatt aktivt i iherdige forsøk på å begrense flammespredningen på Rhodos. Foto: Petros Giannakouris / AP via NTB Vis mer

Ifølge avisa hadde flygningen bare 37 britiske passasjerer om bord - som alle hadde tenkt seg til Rhodos. Det skal piloten ha forsøkt å avverge.

- Å reise til Rhodos på ferie for øyeblikket er en forferdelig idé, skal han ha sagt, og understreket:

- Returflygninger fra Rhodos blir nå administrert av militæret. Dersom dere ønsker å forlate flyet, er dere velkomne til å gjøre det nå.

Oppfordret videre

I et siste iherdig forsøk på å få passasjerene til å ombestemme seg skal han gjentatte ganger ha anmodet dem om å bli værende hjemme.

- Jeg vet ikke i hvilken anledning dere reiser, men min oppriktige oppfatning er at det er en dårlig idé.

Til slutt skal totalt åtte passasjerer ha forlatt flyet, hvorav en av dem var en gråtende gutt, ifølge en BBC-journalist på samme flygning.

TUI og Jet2 har kansellert flygninger til den greske øya, men en rekke flyselskaper gjennomfører disse likevel. Dette til tross for advarsler om at en rekke hoteller er stengt på grunn av brannene.

Foreløpige prognoser viser at temperaturene i Hellas kan stige så høyt som 45 grader celsius.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer