Sindre Finnes aksjehandler

- Egentlig helt vanvittig

Over halvparten av Sindre Finnes 3600 aksjehandler mens kona Erna Solberg var statsminister, skjedde fra hjemmekontor. Det vil sjefen hans, Norsk Industri-direktør Stein Lier-Hansen, finne ut mer om.

HANDLER: Tidligere statsminister Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, var spesielt aktiv på aksjemarkedet fra pålagt hjemmekontor under coronapandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HANDLER: Tidligere statsminister Erna Solbergs mann, Sindre Finnes, var spesielt aktiv på aksjemarkedet fra pålagt hjemmekontor under coronapandemien. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, uttalte mandag at han kunne garanterte at Sindre Finnes ikke hadde fått innsideinformasjon fra jobben.

Overfor Børsen presiserer Lier-Hansen at garantien dreier seg om to konkrete omtalte saker:

  • Handel med oljeaksjer som sammenfaller i tid med at Erna Solberg (H) forhandlet om en coronakrisepakke for petroleumsnæringen.
  • Kjøp av aksjer i Nordic Mining tilbake i 2013, i forkant av at Solbergs regjering åpnet for sjødeponi.

- Garantien gjelder altså ikke samtlige av Sindre Finnes over 3600 kjøp og salg av aksjer i de årene kona, Erna Solberg, var statsminister?

- Det er jo egentlig helt vanvittig, det han har gjort av transaksjoner. Så jeg har ikke ettergått alt, sier Lier-Hansen om omfanget.

Men Norsk Industris toppsjef understreker at den strenge lovgivinga rundt innsidehandel også setter bedriftene i et straffansvar.

- Så dersom en ansatt i Norsk Industri handler aksjer på bakgrunn av informasjon som ikke er offentlig tilgjengelig, så er det også straffbart for bedriften. Og de bedriftene som her er mest i søkelyset, er veldig skjerpet på dette, sier Lier-Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.