Eiendomsinvestor Ole Martin Braathen omkom i snøskred

Det var Ole Martin Braathen (43) som omkom i et snøskred i Østerrike fredag.

REDNINGSTJENESTEN: Rundt klokken 16 brøt det ut et snøskred på fjellet Knödelkopf i Østerrike. Ole Martin Braathen omkom. Foto: Hundestaffel Vorarlberg
REDNINGSTJENESTEN: Rundt klokken 16 brøt det ut et snøskred på fjellet Knödelkopf i Østerrike. Ole Martin Braathen omkom. Foto: Hundestaffel Vorarlberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det bekrefter administrerende direktør i Braathen Eiendom, Leif Arne Røsnes, til Børsen.

Røsnes opererer som familiens talsperson, og sier at navnet offentliggjøres i samråd med de pårørende. De ønsker ikke å uttale seg ytterligere.

VG omtalte saken først.

- Dramatisk

Ulykken skjedde ved skistedet Albona i Klösterle i Østerrike fredag.

Ei gruppe på fire, inkludert en guide, skulle ta seg ned en bratt skråning da det gikk galt, ifølge Fabian Zudrell, daglig leder for den østerriske fjellredningtjeneste i Klösterle am Arlberg. Han deltok i redningsaksjonen.

- Jeg så skredet og det var dramatisk. Det var rundt 80 meter lang og 40 meter bred. Da jeg ankom så jeg at folk sto øverst, sa han til Dagbladet lørdag.

Alle i turfølget var utstyrt med skredutstyr, og avdøde skal ha rukket å utløse skredballongen før skredet kom. Til tross for umiddelbar redningsinnsats og gjenoppliving sto ikke livet til å redde.

- Enestående forhold

Ole Martin Braathen var eiendomsinvestor og deleier i Braathen eiendom.

Ifølge Kapital er familieselskapet den støre private eieren i Barcode-rekka i Oslo. I tillegg til tre eiendommer i Bjørvika sitter selskapet også på to bygg i Vika og på Alnabru.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.