Økokrim:

Eiendomsmegler dømt til fengsel

En låneagent og en eiendomsmekler, begge i 30-åra fra Østlandet, er dømt til fengsel for korrupsjon.

DØMT: Eiendomsmegleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett dømt til ubetinget fengsel, inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB
DØMT: Eiendomsmegleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett dømt til ubetinget fengsel, inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen kommer etter at låneagenten betalte eiendomsmekleren for å produsere digitale verdivurderinger (e-takst), skriver Økokrim i en pressemelding.

Låneagenten ble i en tilståelsessak i Oslo tingrett i februar dømt til fem måneder ubetinget fengsel for å ha gitt en eiendomsmekler en «utilbørlig fordel».

Overførte 35 000

I en periode fra 2018 til 2019 overførte låneagenten til sammen 35 000 kroner til eiendomsmekleren, ifølge dommen. Betalingene hadde sammenheng med meklerens stilling og hans mulighet til å utferdige og fastsette verdien i e-takster for boliger, ifølge Økokrim.

Eiendomsmekleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett i februar dømt til ubetinget fengsel i 90 dager for å ha mottatt en «utilbørlig fordel». I tillegg ble mannen idømt inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år.

I dommen står det: «Verdioverføringene sto i sammenheng med hans stilling […] og hans mulighet til å utferdige og fastsette verdien i e-takster for boliger».

Om rettighetstapet står det: «Siktede er utdannet eiendomsmekler og den kriminelle handling er begått i kraft av at han innehadde slik stilling. Han har misbrukt sin stilling som eiendomsmekler på en måte som medfører at allmenne hensyn tilsier at han skal fratas retten til å utøve yrket for en periode».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer