Økokrim:

Eiendomsmegler dømt til fengsel

En låneagent og en eiendomsmekler, begge i 30-åra fra Østlandet, er dømt til fengsel for korrupsjon.

DØMT: Eiendomsmegleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett dømt til ubetinget fengsel, inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB
DØMT: Eiendomsmegleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett dømt til ubetinget fengsel, inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dommen kommer etter at låneagenten betalte eiendomsmekleren for å produsere digitale verdivurderinger (e-takst), skriver Økokrim i en pressemelding.

Låneagenten ble i en tilståelsessak i Oslo tingrett i februar dømt til fem måneder ubetinget fengsel for å ha gitt en eiendomsmekler en «utilbørlig fordel».

Overførte 35 000

I en periode fra 2018 til 2019 overførte låneagenten til sammen 35 000 kroner til eiendomsmekleren, ifølge dommen. Betalingene hadde sammenheng med meklerens stilling og hans mulighet til å utferdige og fastsette verdien i e-takster for boliger, ifølge Økokrim.

Eiendomsmekleren ble i en tilståelsessak i Moss tingrett i februar dømt til ubetinget fengsel i 90 dager for å ha mottatt en «utilbørlig fordel». I tillegg ble mannen idømt inndragning av utbytte og tap av retten til å jobbe som eiendomsmekler for en periode på to år.

I dommen står det: «Verdioverføringene sto i sammenheng med hans stilling […] og hans mulighet til å utferdige og fastsette verdien i e-takster for boliger».

Om rettighetstapet står det: «Siktede er utdannet eiendomsmekler og den kriminelle handling er begått i kraft av at han innehadde slik stilling. Han har misbrukt sin stilling som eiendomsmekler på en måte som medfører at allmenne hensyn tilsier at han skal fratas retten til å utøve yrket for en periode».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer