Einar Aas har fått ny jobb

- Han vil ikke utføre noen handelsvirksomhet.

HER RAKNET DET: Kraftspekulant Einar Aas figurerte høyt på skattelistene. Men 2018 ble året da alt raknet. Foto: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansmannen og krafttraderen Einar Aas, som mistet hele formuen etter en feilsatsing i 2018, har fått seg jobb som analytiker i Branden Forvaltning.

Det bekrefter selskapets styrelder overfor bransjenettstedet Montel.

- Vi kan bekrefte at Einar Aas har blitt ansatt som analytiker i Branden Forvaltning fra 1. januar. Han vil ikke utføre noen handelsvirksomhet, sier styreleder Aasmund Haugsvær til Montel.

- Det er åpenbart at han har noe å tilby oss på analysesiden, fortsetter han.

Børsen har vært i kontakt med Grunde Thorsen, daglig leder i Branden Forvaltning, som opplyser at det ikke vil bli gitt noen kommentarer utover det som er formidlet til Montel.

Aas startet med krafthandel på 1990-tallet, og bygde opp en milliardformue helt selv. Etter en feilsatsing høsten mistet han alt, og sto med null i inntekt, skatt og formue for 2018.

- Kompetent

Ifølge NTB hadde Aas 1,3 milliarder kroner i interesser i kraftmarkedet, plassert i det som kan ligne et veddemål om hvordan prisene ville utvikle seg. I stedet for at de norske prisene steg og nærmet seg de tyske, slik han så for seg, skjedde det motsatte.

Aas måtte dermed selge unna eiendeler for flere hundre millioner kroner, men ble reddet fra å bli slått konkurs etter å ha fått til en avtale med Nasdaq.

I november mente analytikere Dagbladet snakket med at Aas hadde gode sjanser for å gjøre et comeback.

- At han har kompetanse i kraftmarkedet, er det ingen tvil om, uttalte analysesjef Tor Reier Lilleholt i analyse- og konsulentselskapet Wattsight.

Enkelte uttalte også at Einar Aas var savnet i kraftmarkedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer