Einar Aas har fått ny jobb

- Han vil ikke utføre noen handelsvirksomhet.

HER RAKNET DET: Kraftspekulant Einar Aas figurerte høyt på skattelistene. Men 2018 ble året da alt raknet. Foto: John T. Pedersen. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Finansmannen og krafttraderen Einar Aas, som mistet hele formuen etter en feilsatsing i 2018, har fått seg jobb som analytiker i Branden Forvaltning.

Det bekrefter selskapets styrelder overfor bransjenettstedet Montel.

- Vi kan bekrefte at Einar Aas har blitt ansatt som analytiker i Branden Forvaltning fra 1. januar. Han vil ikke utføre noen handelsvirksomhet, sier styreleder Aasmund Haugsvær til Montel.

- Det er åpenbart at han har noe å tilby oss på analysesiden, fortsetter han.

Børsen har vært i kontakt med Grunde Thorsen, daglig leder i Branden Forvaltning, som opplyser at det ikke vil bli gitt noen kommentarer utover det som er formidlet til Montel.

Aas startet med krafthandel på 1990-tallet, og bygde opp en milliardformue helt selv. Etter en feilsatsing høsten mistet han alt, og sto med null i inntekt, skatt og formue for 2018.

- Kompetent

Ifølge NTB hadde Aas 1,3 milliarder kroner i interesser i kraftmarkedet, plassert i det som kan ligne et veddemål om hvordan prisene ville utvikle seg. I stedet for at de norske prisene steg og nærmet seg de tyske, slik han så for seg, skjedde det motsatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer