Eks-rådgiverens oppgjør med Erna

Erna Solbergs tidligere veskebærer Julie Brodtkorb går hardt ut mot Erna Solbergs og Høyres forslag om dyrere drivstoff for anleggsarbeidere.

HAKK I HÆL: Julie Brodtkorb var Ernas stabssjef i fire år. Nå leder hun Maskinentreprenørenes forbund. Her fra 2014. Foto: Lise Åserud / NTB
HAKK I HÆL: Julie Brodtkorb var Ernas stabssjef i fire år. Nå leder hun Maskinentreprenørenes forbund. Her fra 2014. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sitt alternative statsbudsjett går Høyre inn for å fjerne et forslag fra regjeringen som særlig skulle komme anleggsarbeiderne til gode.Regjeringen vil gi et kutt på over én milliard i dieselavgifter.

Men på sin liste over klimatiltak foreslår Høyre å fjerne dette kuttet. Erna Solberg vil fjerne avgiftskuttet for bensin og diesel og dermed spare statskassa for rundt 1,7 milliarder kroner.

Julie Brodtkorb, Erna Solbergs tidligere stabssjef, reagerer.

Hun er nå leder for Maskinentreprenørenes Forbund, som representerer flere tusen anleggs- og entreprenørbedrifter.

- Det Høyre jeg kjente, hadde som en sentral del av sin distriktspolitikk nettopp å lette byrdene for slike bedrifter. Nå øker de avgiftsbyrdene for dem, sier Brodtkorb til Dagbladet.

Brodtkorb var Solbergs stabssjef og statssekretær i regjering fram til 2017. Hun jobbet i Høyre-apparatet i 16 år.

Vedums satsing

Overfor Dagbladet flagget finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) redusert grunnavgift og billigere pumpepris for anleggsarbeiderne som et av de viktigste løftene i statsbudsjettet for neste år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer