Kriminelle ungdommer i Oslo

Eks-torpedoens bønn: Slik reagerte milliardæren

Stig Morten Seierstads ønske er jobber til de kriminelle ungdommene han forsøker å hjelpe til et bedre liv.

FOREBYGGER: Stig Morten Seierstad jobber på Marita Stiftelsen og vier tiden sin til å hjelpe unge mennesker ut av en kriminell løpebane, men har en fortid som kriminell. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
FOREBYGGER: Stig Morten Seierstad jobber på Marita Stiftelsen og vier tiden sin til å hjelpe unge mennesker ut av en kriminell løpebane, men har en fortid som kriminell. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fortiden som torpedo, rusmisbruker og voldsdømt kriminell har gitt Stig Morten Seierstad et fortrinn i livet. Han ser seg selv i ungdommene han prøver å hjelpe og vet hvor skoen trykker.

Stig Morten Seierstad er på tjuefiresju, besøker gjengkriminelle i fengsel, snakker med unge folk på vei ut i krimlivet, napper og drar dem i riktig retning og forsøker å være motkraften til malstrømmen som suger dem mot mørket.

Hans beste våpen i arsenalet er å gi dem jobb og en skikkelig lønn. I stallen har han ungdommer fra de rivaliserende gjengene på Holmlia og Mortensrud. Fra Furuset. Fra Stovner. Ungdommer som ville kriget på gata, men som jobber sammen i rydde- og rivelag i regi av Marita-stiftelsen.

- Klasseskillet i dette landet vokser. Det er penger, eller mangel på penger, som er hovedårsaken til at de fleste ungdommer havner ut på, sier Stig Morten Seierstad.

Nå ber han om hjelp. Han trenger flere jobber til ungdommene sine.

Ut av miljøet

Dagbladet fortalte nylig historien om Abdi (20) som har funnet en vei ut av det kriminelle ungdomsmiljøet i Oslo sentrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer