Chartergiganter fortviler:

- Eksepsjonelt mye usikkerhet

Reisebyråene hadde håpet på en god høst. Den får de ikke. Usikkerhet rundt reiseråd må ta en del av skylden, mener de.

SYDEN: Hit til Gran Canaria er det mange nordmenn som drømmer om å reise, men for øyeblikket er det langt færre enn vanlig som gjør det. Foto: REUTERS / Borja Suarez / NTB
SYDEN: Hit til Gran Canaria er det mange nordmenn som drømmer om å reise, men for øyeblikket er det langt færre enn vanlig som gjør det. Foto: REUTERS / Borja Suarez / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært eksepsjonelt mye usikkerhet knyttet til fargekartet, som er unikt for Norge. 90 prosent av henvendelsene vi får kommer fra folk som ikke skjønner noen ting.

Det er kommunikasjonssjef i charterselskapet Apollo, Beatriz Rivera, som lufter reiselivsnæringens frustrasjon.

- Folk er forvirret

For det er ikke til å komme fra at aktivitetsnivået der ikke er på det nivået selskapene hadde håpet på da de kikket inn i framtida i vår. En del av årsaken kan altså være usikkerheten, mener Rivera.

I sommer endret regjeringens reiseråd seg. Det vil si: Utenriksdepartementet opphevet reiserådet for Europa.

Konsekvensen av det er at folk som er fullvaksinerte, eller har hatt corona det siste halvåret, ikke trenger å forholde seg til fargekartet, som definerer land i Europa som grønn, gul, oransje, rød eller helrød.

Med andre ord trenger de ikke å dra i karantene når de kommer fra røde land. Det er det ikke alle som har oppfattet, forteller Rivera.

- Folk er virkelig forvirret. I Norge har vi operert med de samme fargene lenge, men tidligere betød rødt at det var et reiseråd, sånn at man må i karantene og reiseforsikringen ikke gjelder. Folk tror det er sånn fremdeles fordi vi opererer med de samme fargene, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer