- Eksepsjonelt svakt

- Utviklingen i norsk økonomi er eksepsjonelt svak, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB om nøkkeltallene i det reviderte budsjettet.

EKSEPSJONELT: - Disse tallene forteller om en eksepsjonell svak økonomi, sier DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
EKSEPSJONELT: - Disse tallene forteller om en eksepsjonell svak økonomi, sier DNBs sjeføkonom Kjersti Haugland. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Rekord i oljepengebruk med 420 milliarder kroner.
  • Høyeste arbeidsledighet på 75 år - anslått til 5,9 prosent for hele 2020.
  • BNP faller med 4 prosent.

Nøkkeltallene som regjeringen la fram tirsdag morgen tegner et dystert bilde av en coronarammet norsk økonomi. Men det kunne vært verre, ifølge ekspertene.

Forventer økning

- Finansdepartementet anslår et fall i norsk økonomi på 4 prosent. Det er en eksepsjonell svak utvikling. Samtidig er de litt mer optimistiske enn mange andre som har gitt anslag. Men usikkerheten er så stor at forskjellene kanskje ikke er så betydelig, sier sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB til Børsen.

- Handlingsregelen sprenges. Klokt?

- Vi skal bruke 3 prosent av kapitalen i oljefondet - over tid. Det betyr mindre i gode tider og mer i dårlige tider. Dette er definitivt dårlige tider, så oljepengebruk på over 4 prosent er ikke brudd på handlingsregelen. Det vil komme mer, pilene peker opp for ytterligere bruk av oljepenger, sier Haugland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer