Svalbard

Ekskluderer russisk selskap: - Forberedt på rettssak

Svalbard Reiselivsråd utviser det statseide russiske selskapet Trust Arktikugol. Russerne har på sin side varslet at de vil ta reiselivsrådet for retten.

BARENTSBURG: Trust Arktikugol, basert i den russiske bosettingen Barentsburg på Svalbard, ble i dag vedtatt ekskludert fra Svalbard reiselivsråd. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRAND/NTB
BARENTSBURG: Trust Arktikugol, basert i den russiske bosettingen Barentsburg på Svalbard, ble i dag vedtatt ekskludert fra Svalbard reiselivsråd. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRAND/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er forberedt på at de kan ta oss til retten. Vi har tatt forholdsregler når vi går til en slik beslutning, og hentet inn juridisk bistand, sier Ronny Strømnes til Dagbladet.

Han er styreleder i Svalbard reiselivsråd. De varslet om vedtaket gjennom en pressemelding onsdag 12. oktober.

Reiselivsrådet har gjennom prosessen hatt tett dialog med advokater og jurister, sier Strømnes, og har sett på saken «fra alle vinkler».

- Likevel er konklusjonen klar, gitt det russerne holder på med i Ukraina.

Henter inn advokathjelp

Direktør i Trust Arktikugol, Ildar Neverov, sier til Dagbladet at de vil hente inn advokater etter dagens vedtak.

- Resten er opp til advokater. Det er vanlig rutine, svarer han på spørsmål om hva selskapet mener om ekskluderingen.

Neverov skriver også at han ikke har en spesiell kommentar, da de er opptatte med å skape en markedsføringsplattform og nye turistopplevelser. Han skriver videre at turister og besøkende alltid er velkomne til Pyramiden og Barentsburg, og at de støtter opp om vennskap og samhold med nordmenn og det internasjonale turismesamfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer