Reiselivsbransjen under corona:

Ekspert: - Katastrofe

Ni av ti hotellrom i Oslo sto tomme i mars.

MØRKT: Hotellmarkedet i hovedstaden opplevde katastrofale tall i mars måned. Bildet er av Radisson Blu Oslo Plaza dannet et hjerte i vinduene på sitt hotell. Covid-19-viruset preger i disse dager hotellbransjen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
MØRKT: Hotellmarkedet i hovedstaden opplevde katastrofale tall i mars måned. Bildet er av Radisson Blu Oslo Plaza dannet et hjerte i vinduene på sitt hotell. Covid-19-viruset preger i disse dager hotellbransjen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hotellene i Norge har vært sterkt rammet av coronakrisa som har vart i et år. Strenge nasjonale tiltak, og stadig nye, lokale smitteutbrudd og plutselige nedstenginger har blitt et mareritt for reiselivsbedriftene. En fersk statistikk viser tallenes klare tale.

I dag skal Erna Solberg presentere en gjenåpningsplan for Norge. Følg med på Dagbladet fra klokka 09.30

Tjente 75 kroner rommet

– I siste normalåret som var 2019 hadde man en RevPAR (Losjiinntekter for en natt pr. tilgjengelig rom uten mva.) i Oslo på rundt 750 kroner pr. rom. For mars måned i år er den ned til 75 kroner rommet. Det sier litt om situasjonen, sier hotellrådgiver Peter Wiederstrøm.

Han jobber i Wiederstrøm Hotel Consulting, som bistår innen hotelleiendom, hotelldrift, samt benchmarking og analyse. De har sett på tallene fra 1.–25 mars i år sammenliknet med tilsvarende tall for 2020.

– Jeg vet det er et sterkt ord å bruke, men hvis noe skal kalles en katastrofe for hotellbransjen, ja så er det nettopp dette. Tallene fra mars kommer på toppen av et år som har vært svært dårlig, sier Peter Wiederstrøm til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer