Ekspert: - Definitivt en profesjonell drone

Politiet har ingen pågrepne etter droneobservasjoner på Kårstø torsdag kveld.

DRONEOBSERVASJON: Heimevernet bistår politiet med forsterket vakthold ved petroleumsanlegget Kårstø i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB
DRONEOBSERVASJON: Heimevernet bistår politiet med forsterket vakthold ved petroleumsanlegget Kårstø i Rogaland. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag rykket væpnet politi ut til Europas største gassprosessanlegg ved Kårstø i Tysvær kommune. Fredag morgen bekrefter politiet i sørvest at utrykningen skyldtes en droneobservasjon.

- Vi fikk ikke kontroll over drone eller dronepilot, sier politiet til Stavanger Aftenblad.

Dronen skal ha blitt fløyet fra Rennesøy - som i kjøreavstand ligger om lag én time unna anlegget. Administrerende direktør i droneselskapet Nordic Unmanned, Knut Roar Wiig, mener det er kritisk informasjon.

- Øvre profesjonelle skalaen

- Dette er ikke en drone man får kjøpt på lavprisbutikker?

- Nei, det er det ikke. Dette er definitivt en profesjonell drone, gitt avstanden den kan fly, kompleksitet i flytid og radiolink. Her snakker vi om en drone i den øvre profesjonelle delen av skalaen, sier Wiig til Børsen.

Etter lekkasjene på Nord Stream 1 og 2, er det gjort flere droneobservasjoner i Norge. Tirsdag denne uka ble også en russer stanset på Storskog med droner. Fredag ble mannen varetektsfengslet i to uker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer