SAS i krise

Ekspert: Dette skjer med sommerbillettene

Den økonomiske krisen i SAS vil trolig ikke få konsekvenser for reisende med flyselskapet i sommer, ifølge analytiker. Faren for streik skal også være minsket.

KRISE: SAS er i dyp økonomisk krise, men flyanalytiker tror ikke sommerbillettene er i større fare for å ryke enn før. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KRISE: SAS er i dyp økonomisk krise, men flyanalytiker tror ikke sommerbillettene er i større fare for å ryke enn før. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- I utgangspunktet ser jeg ikke for meg at dette påvirker SAS i det korte og mellomlange bildet, og ikke minst for sommeren, sier flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair AS til NTB.

SAS er inne i en dyp økonomisk krise, og i går gjorde den svenske staten det klart at de ikke vil gi mer penger til flyselskapet. I stedet vil Sverige være del av kriseplanen SAS Forward ved å slette gjeld i bytte mot aksjer.

Totalt har selskapet 20 milliarder kroner i gjeld, men Elnæs påpeker at de også har cirka 8,5 milliarder svenske kroner på bok.

- Det er ingen umiddelbar fare for at SAS kan gå tom for kapital. Tredje kvartal ser også ut til å kunne bli bra for selskapet, sier analytikeren.

I andre kvartal hadde SAS et underskudd før skatt på over 1,5 milliarder svenske kroner.

Må tilpasse

SAS Forward ble tidligere i år offentliggjort etter at SAS' siste årsregnskap viste et underskudd på over seks milliarder kroner.

Forward-planen dreier seg blant annet om å tilpasse flyflåten og personalkostnadene til markedsrealitetene.

- I utgangspunktet betyr det at svenske myndigheter nå mener SAS må hente kapital fra nye private investorer. Det har SAS-ledelsen vært tydelige på at de har regnet med fra før, sa Elnæs til Børsen i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer