Ekspert utpekes som kunst-tyv

Politiet etterforsker meldinger om forsvunne og ødelagte gjenstander fra British Museum. En sparket kurator hevdes å ha solgt stjålne gjenstander i flere år, mens sønnen benekter at faren har gjort noe galt.

SPARKET: Den mangeårige kuratoren ved British Museum ble sparket tidligere i år. Foto: AP / NTB
SPARKET: Den mangeårige kuratoren ved British Museum ble sparket tidligere i år. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ble det kjent at en ansatt ved British Museum hadde fått sparken, i forbindelse med at flere av museets gjenstander skal være «savnet, stjålet eller ødelagt».

Ingen er foreløpig pågrepet i saken, men den tidligere ansatte er allerede navngitt i en rekke britiske medier. Han var ansatt som kurator ved museet inntil tidligere i år, og regnes som en av Storbritannias fremste eksperter på sitt felt.

Mannen har ikke selv uttalt seg om saken, men tas i forsvar av sin sønn, som avviser at faren har gjort noe galt.

- Han har mistet jobben og ryktet sitt, og jeg synes ikke at dette er rettferdig. Det kan ikke ha vært ham. Jeg tror ikke engang at noe er borte, sier sønnen til The Times.

Skal ha ligget på eBay

De aktuelle gjenstandene oppgis å være gullsmykker og edelsteiner fra perioden 1400-tallet til 1800-tallet, som skal ha vært oppbevart i en bod og brukt i forskningssammenheng.

Museet skal ha begynt å undersøke saken etter tips om at verdifulle objekter var lagt ut til salgs på eBay.

The Telegraph har opplysninger om at museet skal ha blitt tipset om aktiviteten for tre år siden, og at den kan ha pågått helt siden 2016, men at det var først i år at museet tok tak i tipset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.