For dårlig på IT-sikkerhet:

Ekspertene bekymret: - Skummelt

Mer bruk av data skaper også mer rom for kriminelle på nett. Ekspertene oppfordrer bedrifter til å være oppmerksomme.

DIGITALISERING: Pandemien har gjort at man bruker digitale flater i større grad og på mer kreative måter. Foto: Berit Roald / NTB
DIGITALISERING: Pandemien har gjort at man bruker digitale flater i større grad og på mer kreative måter. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nyeste handelsundersøkelsen fra BDO viser at handelsbedriftene stort sett ikke er bekymret for hackerangrep, til tross for at den digitale eksponeringen øker.

Eivind Redbo, partner i BDO Norge, forteller at svarene bekymrer.

- Undersøkelsen viser at halvparten har svart at de er mindre, eller ikke bekymret, på spørsmål om hackerangrep, sier Redbo til Børsen.

- Hjertet i handelsbedrifter

Han presiserer at flere har begynt med netthandel under coronapandemien. I tillegg er kontanter i større grad byttet ut med kort. Det øker risikoen for eventuelle angrep

- IT-systemet er hjertet i handelsbedrifter. Går det ned så stopper hele virksomheten. Det er overraskende at ikke flere er mer bekymret når konsekvensene kan være så store, forteller Redbo.

Redbo forklarer at et hackerangrep kan sette alle systemer ut av spill. Det kan føre til at både fysiske og nettbaserte butikker må stenge, som igjen påvirker omsetning og driftsresultat.

Handelsbransjens viktigste fortjeneste foregår i november og desember. Nedetid på dager som Black friday og under julehandelen kan føre til dramatiske konsekvenser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer