Eksperter slår alarm: - Alvorlig krise

Hurtigruten legger seg langflat etter smitteutbrudd. Omdømmeeksperter mener situasjonen er et mareritt for cruisegiganten.

- SKUDD FOR BAUGEN: Eksperter mener at coronautbruddet på MS «Roald Amundsen» kan gi alvorlige og langvarige konsekvenser for Hurtigruten. Selskapets konsernsjef tar selvkritikk. Foto: NTB Scanpix / Hinrich Bsemann
- SKUDD FOR BAUGEN: Eksperter mener at coronautbruddet på MS «Roald Amundsen» kan gi alvorlige og langvarige konsekvenser for Hurtigruten. Selskapets konsernsjef tar selvkritikk. Foto: NTB Scanpix / Hinrich Bsemann Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er fullstendig krise, sier omdømmeekspert Trond Blindheim til Børsen.

Mandag innrømmet Hurtigruten rutinesvikt og stopper samtidig alle ekspedisjonscruise i kjølvannet av smitteutbruddet på skipet Roald Amundsen.

Skandalen har skapt store overskrifter gjennom hele helga - også utenfor Norges grenser. Det internasjonale nyhetsbyrået Reuters, The Telegraph og Independent er bare et knippe av mediene som har omtalt saken.

Så langt har 36 i mannskapet, i tillegg til fem passasjerer, fått påvist coronasmitte etter å ha vært på tur med hurtigruteskipet. Lørdag opplyste FHI at hele 69 kommuner er berørt av utbruddet.

- Vil svi

Blindheim mener den norske cruisegiganten nå befinner seg i et vaskeekte mareritt.

- Jeg pleier å si at omdømmesaker går fort over. Folk tilgir og glemmer raskt. Men i dette tilfellet har Hurtigruten og resten av cruiseskip-bransjen fått et kraftig skudd for baugen hva gjelder booking av turer for en stund, mener han.

Hurtigruten er nemlig ikke alene. De siste månedene har en rekke coronavirusutbrudd rammet ulike cruiseskip, noe som har ført til flere tusen smittede. Blindheim mener bransjen kan stå overfor en økonomisk kjempesmell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer