Nye reiseråd

Eksploderte etter Ernas melding

Nærmest idet statsministeren åpnet munnen under fredagens pressekonferanse, merket reisebyråene økt pågang.

LETTELSER: Statsminister Erna Solberg om de nye lettelsene i Norge. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Brage Lie Jor. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var lykkerus hos oss, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i reisebyrået Apollo til Børsen.

Fredag klokka 13.00 tok regjeringen det norske folk med på en omfattende pakketur av lettelser i coronarestriksjonene.

Søndag går hele landet til trinn tre av gjenåpningsplanen, og fra og med 5. juli opphever Utenriksdepartementet reiserådet for EØS/Schengen-området, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste som Folkehelseinstituttet anser som trygge.

- Vi merket effekten av den gode nyheten underveis i pressekonferansen. Vi satt foran skjermen og så det på både trafikken til nett, antall bestillinger og telefoner inn til kontaktsenteret vårt, sier Rivera.

Salget eksploderte

I løpet av kort tid eksploderte også salget.

- Det hoppet ganske fort opp her. Fram til nå har julisalget stått ganske stille. Det har vært pakkereiser i august og september som har solgt. Men nå var det utelukkende julireiser nordmenn sikret seg. Det er gøy, sier Rivera.

Reisene går først og fremst til Hellas, med Kreta på en solid førsteplass, opplyser Rivera. Rhodos kommer inn på andreplass, tett etterfulgt av Fastlands-Hellas.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer