Eksploderte etter Raymonds melding

Apotek1 har aldri solgt så mange selvtester som nå. Dagen etter Oslo-byrådsleder Raymond Johansens (Ap) pressekonferanse onsdag, hadde flere av Apotek1s Oslo-filialer tomme hurtigtest-hyller - og måtte fylles på nytt.

- EKSTREMT: - Vi har aldri solgt så mye selvtester. Aldri. Vi har hele tida sett at salget av både munnbind og selvtester følger smittetallene, og nå er det helt ekstremt, sier pressesjef Silje Ensrud i Apotek1. Foto: Gorm Kallestad / NTB
- EKSTREMT: - Vi har aldri solgt så mye selvtester. Aldri. Vi har hele tida sett at salget av både munnbind og selvtester følger smittetallene, og nå er det helt ekstremt, sier pressesjef Silje Ensrud i Apotek1. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har aldri solgt så mye selvtester. Aldri. Vi har hele tida sett at salget av både munnbind og selvtester følger smittetallene, og nå er det helt ekstremt. Vi selger både enkeltpakker og fempakker, men det er nesten bare fempakker som går.

Det sier pressesjef Silje Ensrud i Apotek1 til Børsen.

Etter Oslo-byrådsleder Raymond Johansens (Ap) pressekonferanse onsdag ettermiddag - hvor det ble klart at Oslo-borgere nok en gang anbefales å bruke munnbind på kjøpesentre, i butikker og i kollektivtrafikken - eksploderte også salget av munnbind i Apotek1s butikker.

- Økte med 81 prosent

Torsdag ettermiddag klokka 14.00 var 19 av apotekkjedens 46 Oslo-filialer utsolgt for hurtigtester. Én time seinere opplyser Ensrud at Apotek1s grossist på Lørenskog har mottatt en større leveranse, og at denne allerede er på vei ut til butikkene.

- Etter anbefalingen onsdag, økte salget av munnbind med 81 prosent sammenliknet med onsdagen før. Vi opplever at hyllene blir tomme for både munnbind og selvtester - men det fylles løpende.

Ensrud advarer samtidig mot hamstring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer