Eksplosiv pågang: - Skjedde veldig fort

Den lille chipsfabrikken i Kristiansand er ikke rammet av streiken. Tirsdag begynte henvendelsene å renne inn.

STOR PÅGANG: Etter at storstreiken var et faktum, har Den lille chipsfabrikken i Kristiansand opplevd økt pågang. Foto: Den lille chipsfabrikken
STOR PÅGANG: Etter at storstreiken var et faktum, har Den lille chipsfabrikken i Kristiansand opplevd økt pågang. Foto: Den lille chipsfabrikken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi fikk mange henvendelser. Vi opplevde egentlig veldig stor etterspørsel fra i går, sier Vetle Misje, daglig leder ved Den lille chipsfabrikken til Børsen.

Så langt er 25 000 norske arbeidere tatt ut i streik, og ytterligere 17 000 blir tatt ut fra fredag morgen. Mange bedrifter er rammet, også Den lille chipsfabrikkens store konkurrenter Maarud og Sørlandschips, men selv har de inntil videre gått klar.

- Ble seint

Dermed ble det en lang dag på jobb for Misje tirsdag, ettersom pågangen stadig økte. Han bekrefter overfor Børsen at det ble seint på tirsdag.

- Det ble ganske seint i går, og det blir det i dag også, sier Misje.

Når Børsen snakker med ham onsdag ettermiddag står han på fabrikkens lager, der det skal sendes ut en ny dose med potetgull til kunder over det ganske land.

Siden 2018 har de produsert potetgull ved fabrikken i Kristiansand. Tre av gründerne bak selskapet, deriblant Misje, har lang erfaring med potetgull fra konkurrenten i Sørlandschips.

Liten utfordrer

I 2021 kunne de notere seg for over 20 millioner i driftsinntekter og et pent overskudd på nærmere tre millioner kroner. Det er uansett småtterier sammenliknet med konkurrentene. Sørlandschips omsatte for eksempel for 351 millioner kroner i 2021, og kunne notere seg for et overskudd på over 40 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer