Eksplosjon i netthandelen: - Spesiell situasjon

Nordmenn handler sports- og fritidsutstyr på nettet som aldri før.

SALGSBOOM: Salget av turustyr på nett har eksplodert i starten av 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB
SALGSBOOM: Salget av turustyr på nett har eksplodert i starten av 2021. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Starten på 2021 har vært ganske tung i deler av landet, med smitteoppblomstring, nedstengning og generelt tøffe smitteverntiltak.

Nesten det eneste man har kunnet drive med av fritidsaktiviteter er utendørsaktiviteter. Det har butikkene merket, men når mange butikker, spesielt i Oslo, og til dels i Bergen og andre steder i landet, har måttet holde stengt, har handelen av utstyr flyttet seg fra de fysiske butikkene og til nettet.

Dobling

I løpet av årets to første måneder er salget av sports- og fritidsutstyr på nettet nesten doblet sammenliknet med samme periode i fjor, viser tall fra Klarna.

Oppgangen er på hele 93 prosent.

- Det er helt åpenbart at coronapandemien og nye nedstengninger på nyåret har ført til en ytterligere økning i bruk av netthandel. Gode snøforhold mange steder har helt sikkert bidratt til at salg av ski, skøyter og annet vintersportsutstyr har vært bra, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad.

Det er heller ikke unaturlig at det er innbyggerne i Oslo som har vært de ivrigste netthandlerne, gitt at Oslo har hatt svært strenge smitteverntiltak så langt i år, og mange butikker har måttet holde helt stengt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.