Eksplosjon på norsk skip i USA

Det har vært en eksplosjon om bord på norske «Höegh Xiamen» som ligger ved Florida-kysten. Ni amerikanske brannfolk er innlagt på sykehus som følge av eksplosjonen.

EKSPLOSJON: Brannmannskap forsøker å slukke brannen på det norske skipet Höegh Xiamen ved Florida-kysten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Höegh Xiamen» tilhører det norske rederiet Höegh Autoliners.

Eksplosjonen inntraff rundt tre timer etter at brannvesenet først rykket ut etter melding om brann, opplyser den lokale brann- og redningsetaten i Jacksonville på Twitter.

Brannen brøt ut på skipets sjuende dekk, ved 16-tida lokal tid. Brannen oppsto kort tid etter at det hadde blitt ferdig lastet på Blunt Island nordøst for byen Jacksonville, ifølge en pressemelding fra rederiet.

- Mannskapet på 21, samtlige kinesiske, kom seg trygt av skipet før eksplosjonen. Det viktigste for oss nå er å ivareta mannskapet på best mulig måte. Vi har folk lokalt på bakken som samarbeider med lokale myndigheter, sier manager for voyage management i Höegh Autoliners, Jacob Knudsen, til Børsen.

- Vi vil takke brannmannskapet som er til stede på plassen, og som akkurat nå jobber med å begrense spredningen av brannen. Våre tanker og bønner er med brannmannskapene som ble skadd og deres familier, heter det i en uttalelse fra Höegh Autoliners.

- En av de verste tingene

Nesten 150 brannfolk har jobbet i roterende grupper for å få bukt med brannen som fortsatt herjer på skipet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.