Eksstatsråd inn i omstridt el-selskap

Eksstatsråd Tor Mikkel Wara har blitt medeier i Elevo Norge, et selskap som har fått kritikk for aggressivt strømsalg og bruddgebyrer over 10000 kroner. Nå er det opprydding i selskapet, etter at resultater og inntekter stupte i 2020.

TAUS OM INVESTERING: - Jeg har mange investeringer, og jeg gir ingen kommentarer, sier Tor Mikkel Wara om sin investering i strømselskapene KWH og Elevo Norge via sitt investeringsselskap. Her er han som justisminister i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TAUS OM INVESTERING: - Jeg har mange investeringer, og jeg gir ingen kommentarer, sier Tor Mikkel Wara om sin investering i strømselskapene KWH og Elevo Norge via sitt investeringsselskap. Her er han som justisminister i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nye tider i strømselskapene Elevo Norge og Bærum Energiomsetning, hvor svenske Thommy Stenvik hittil har vært dominerende.

Stenvik har tidligere blitt omtalt i Dagbladet, fordi kunder i Elevo Norge (tidligere Power1 og Kraft1) har følt seg lurt til strømkjøp med tre års binding, og bruddgebyrer på over 10000 kroner for å avslutte før tida.

Nå har finnmarkingen Are Smuk Figved blitt medeier, sammen med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

- Jeg har mange investeringer, og jeg gir ingen kommentarer, sier Tor Mikkel Wara til Dagbladet.

«Større strukturell opprydding»

Wara er styremedlem og medeier i KWH as, som er Elevo Norges nye hovedeier. Figved er KWHs styreleder.

- Vi har dannet et nytt eierselskap, og kjøpt ut alle selskapene fra Stenvik Power Group, og restrukturert, forteller Are Figved på telefonen fra Tana.

Figved kommer fra en reindriftsfamilie, og er kjent fra investeringer i blant annet Sector Alarm. Han opplyser at det er gjort en «større strukturell opprydding i konsernet» i sammenheng med oppkjøpet.

Han og Wara hadde ved årsskiftet skutt inn cirka 10 millioner kroner i egenkapital i KWH as, noe som ga dem 36 prosent av selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer