Ekstrem etterspørsel: - Tomt

Julevarene har blitt revet ut av butikkhyllene i år. Ett av produktene vil nå være spesielt vanskelig å oppdrive.

POPULÆRT: Tall fra dagligvarekjedene viser at nordmenn har vært ivrige på å kjøpe pepperkakehus denne jula. Kanskje noen av dem har funnet veien til Pepperkakebyen i Bergen? Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
POPULÆRT: Tall fra dagligvarekjedene viser at nordmenn har vært ivrige på å kjøpe pepperkakehus denne jula. Kanskje noen av dem har funnet veien til Pepperkakebyen i Bergen? Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å pynte pepperkakehus er en viktig førjustradisjon for mange barnefamilier. Er du imidlertid en av dem som foretrekker å kjøpe et ferdigbakt byggesett, er risikoen stor for at du nå må brette opp ermene og finne fram farmors kokebok.

Landets største butikkjeder melder om en eksplosiv vekst i salget av pepperkakehus, der det nå er tomt i mange butikker.

- Vi ser en tydelig økning på salg av julevarer i butikkene. Når det gjelder pepperkakehus så har vi allerede solgt over 70 000 i år. Dette utgjør en økning på nesten 70 prosent fra fjoråret, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i REMA 1000, til Børsen.

Større enn forventet

Han påpeker at julevarene produseres etter forhåndsordre. I lys av coronapandemien tok matvarekjempen sine forholdsregler - og bestilte langt flere pepperkakehus for å kunne møte etterspørselen.

Det ser likevel ikke ut til å ha vært nok.

- Selv om våre butikker har bestilt vesentlig mer i år, så er etterspørselen langt større enn tidligere år. Dette er nok et tegn på at mange bruker mer tid hjemme om dagen, og har satt i gang juleforberedelsene tidligere enn de pleier, fortsetter Hägg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.