Ekstrem etterspørsel: - Tomt

Julevarene har blitt revet ut av butikkhyllene i år. Ett av produktene vil nå være spesielt vanskelig å oppdrive.

POPULÆRT: Tall fra dagligvarekjedene viser at nordmenn har vært ivrige på å kjøpe pepperkakehus denne jula. Kanskje noen av dem har funnet veien til Pepperkakebyen i Bergen? Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB
POPULÆRT: Tall fra dagligvarekjedene viser at nordmenn har vært ivrige på å kjøpe pepperkakehus denne jula. Kanskje noen av dem har funnet veien til Pepperkakebyen i Bergen? Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å pynte pepperkakehus er en viktig førjustradisjon for mange barnefamilier. Er du imidlertid en av dem som foretrekker å kjøpe et ferdigbakt byggesett, er risikoen stor for at du nå må brette opp ermene og finne fram farmors kokebok.

Landets største butikkjeder melder om en eksplosiv vekst i salget av pepperkakehus, der det nå er tomt i mange butikker.

- Vi ser en tydelig økning på salg av julevarer i butikkene. Når det gjelder pepperkakehus så har vi allerede solgt over 70 000 i år. Dette utgjør en økning på nesten 70 prosent fra fjoråret, sier Calle Hägg, PR- og kommunikasjonssjef i REMA 1000, til Børsen.

Større enn forventet

Han påpeker at julevarene produseres etter forhåndsordre. I lys av coronapandemien tok matvarekjempen sine forholdsregler - og bestilte langt flere pepperkakehus for å kunne møte etterspørselen.

Det ser likevel ikke ut til å ha vært nok.

- Selv om våre butikker har bestilt vesentlig mer i år, så er etterspørselen langt større enn tidligere år. Dette er nok et tegn på at mange bruker mer tid hjemme om dagen, og har satt i gang juleforberedelsene tidligere enn de pleier, fortsetter Hägg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer