NHO-sjefen advarer

«Ekstremt dårlig nytt»: - Dette svir

En ekstra skatteregning på 7 milliarder kroner vil ramme mangedobbelt, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid.

SMELL: Økt skatteregning svir for ryggraden i norsk næringsliv, og kan få uheldige ringvirkninger, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMELL: Økt skatteregning svir for ryggraden i norsk næringsliv, og kan få uheldige ringvirkninger, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Små satsinger og stor regning, lød den umiddelbare reaksjonen fra NHO etter at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) la fram Ap og Sp-regjeringas foreslått endringer til neste års statsbudsjett.

NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid drar til skruen flere hakk i dette intervjuet med Børsen:

- Reaksjonene fra våre medlemsbedrifter strømmer på. Dette ble verre enn vi hadde forventet. En ekstraregning på 7 milliarder kroner til formuesskatt og utbytteskatt er det siste bedriftene trenger på vei ut av pandemien og på vei inn i viktige omstillinger, sier Almlid.

Skatt på skatt

- Dette er et særdeles dårlig signal til de mange private eierne som utgjør ryggraden i norsk næringsliv. Men langt alvorligere enn signalet, er den effekten en slik ekstraregning vil få, advarer NHO-toppen.

Almlid gjør det klart at den økte skatteregninga vil utløse en dominoeffekt av uheldige konsekvenser.

- Åtte av ti NHO-bedrifter har 20 eller færre ansatte, og som oftest jobber eieren selv i bedriften. Det er ikke sånn at de har masse penger på bok som bare kan hentes ut for å betale den økte skatteregninga, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer