NHO-sjefen advarer

«Ekstremt dårlig nytt»: - Dette svir

En ekstra skatteregning på 7 milliarder kroner vil ramme mangedobbelt, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid.

SMELL: Økt skatteregning svir for ryggraden i norsk næringsliv, og kan få uheldige ringvirkninger, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SMELL: Økt skatteregning svir for ryggraden i norsk næringsliv, og kan få uheldige ringvirkninger, advarer NHO-topp Ole Erik Almlid. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Små satsinger og stor regning, lød den umiddelbare reaksjonen fra NHO etter at finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) la fram Ap og Sp-regjeringas foreslått endringer til neste års statsbudsjett.

NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid drar til skruen flere hakk i dette intervjuet med Børsen:

- Reaksjonene fra våre medlemsbedrifter strømmer på. Dette ble verre enn vi hadde forventet. En ekstraregning på 7 milliarder kroner til formuesskatt og utbytteskatt er det siste bedriftene trenger på vei ut av pandemien og på vei inn i viktige omstillinger, sier Almlid.

Skatt på skatt

- Dette er et særdeles dårlig signal til de mange private eierne som utgjør ryggraden i norsk næringsliv. Men langt alvorligere enn signalet, er den effekten en slik ekstraregning vil få, advarer NHO-toppen.

Almlid gjør det klart at den økte skatteregninga vil utløse en dominoeffekt av uheldige konsekvenser.

- Åtte av ti NHO-bedrifter har 20 eller færre ansatte, og som oftest jobber eieren selv i bedriften. Det er ikke sånn at de har masse penger på bok som bare kan hentes ut for å betale den økte skatteregninga, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.