Overveldende giverglede:

Ekstremt givertrykk: - Imponerende

Gjerdrum kommune ble overveldet av den enorme strømmen av folk som ville hjelpe, og måtte selv be om hjelp for å håndtere trykket.

EVAKUERT: Et stort antall mennesker er evakuert fra hjemmene sine, og mange har mistet alt de eier etter skredet i Gjerdrum. Giverviljen fra folk over hele landet har vært så stor at kommunens kapasitet ble sprengt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
EVAKUERT: Et stort antall mennesker er evakuert fra hjemmene sine, og mange har mistet alt de eier etter skredet i Gjerdrum. Giverviljen fra folk over hele landet har vært så stor at kommunens kapasitet ble sprengt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Helt siden katastrofen rammet Ask i Gjerdrum dagen før nyttårsaften, har det strømmet på med folk som ønsker å bidra med mat, klær, leker, gaver og husrom til alle som er rammet av tragedien.

Dugnadsånden er stor og trykket har vært enormt.

Søndag opplyser Gjerdrum kommune, som fortsatt er i krisemodus, at de ikke har kapasitet til håndtere formidling av husrom og annet. Kommunen har derfor inngått et samarbeid med Finn.no, hvor sistnevnte har opprettet «Gjerdrumhjelpen».

Administrerende direktør i Finn, Christian Printzell Halvorsen, forteller Børsen at han ble kontaktet av kommunen lørdag med spørsmål om hjelp.

- De så at det var mange som hadde et behov for husly og ting til barn av folk som har tapt alt. Det er også mange folk over hele landet som vil bidra med ting til de som er rammet, men Gjerdrum ble helt overveldet av koordineringsjobben og lurte på om det var noe vi kunne bistå med, sier Halvorsen.

Det ønsket selskapet, og jobben med å lage en egen side for alle som er rammet og alle som ønsker å bidra ble startet samme dag.

- Det skapte et vanvittig engasjement blant våre ansatte, som jobbet til langt på natt med å få ut Gjerdrumhjelpen, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.