Gjenåpningen av Oslo

- Ekstremt krevende

Raymond Johansen beskriver arbeidet med åpne opp hovedstaden som ekstremt krevende. Nå er han bekymret for de langsiktige konsekvensene for byen.

GJENÅPNER BYEN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kunne fredag annonsere at Oslo går videre med gjenåpningsplanen. Likevel er han bekymra for arbeidet man nå skal ta fatt på i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
GJENÅPNER BYEN: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kunne fredag annonsere at Oslo går videre med gjenåpningsplanen. Likevel er han bekymra for arbeidet man nå skal ta fatt på i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag kom byrådsleder Raymond Johansen med etterlengtede nyheter til hovedstadens befolkning. Oslo går nå videre med gjenåpningen av byen.

Fra onsdag 26. mai innføres hele trinn to i gjenåpningsplanen. Dermed åpner kafeer, skjenkesteder og restauranter igjen og det åpnes for skjenking til klokka 22.

Treningssentre og svømmehaller åpner igjen, og det åpnes for trening for ungdommer, opplyste Johansen. Også museer, teater og kinoer åpner fra og med onsdag neste uke.

Børsen møter Johansen på bryggekanten foran rådhuset, i en by badet i sol. Men det har vært mørkt for mange her lenge nå.

Vil skuffe noen

Før Johansen slapp nyhetene om å åpne opp fredag, har det pågått et intenst arbeid på kontorene i bygget bak oss. Johansen beskriver det som svært vanskelig å velge ut hvilke tiltak som skal først, og til hvilken tid.

- Her er det flere kriterier som skal ligge til grunn: Smittetall, innleggelser og vaksinasjon og andre type tilleggsfaktorer som for eksempel det psykososiale og arbeidsledighetstall. De tre første kriteriene ser per nå ut til å være i en positiv utvikling. Men disse prosessene er ekstremt krevende og de krever mange data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.