Cruisebråk i Stavanger:

- Ekstremt tettog voldsomt

SV-politikeren kritiserer at havnedirektøren «gir blaffen» i å følge politikernes vedtak. Havnedirektøren viser til analyse for hva byen tåler, og mener det er ulovlig å nekte cruiseskipene å legge til.

UTSIKT: Slik var utsikten til beboerne i Gamle Stavanger onsdag. Mange har fått nok av cruiseskip midt i byen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
UTSIKT: Slik var utsikten til beboerne i Gamle Stavanger onsdag. Mange har fått nok av cruiseskip midt i byen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): - Det er tid for cruisekontroll, sier Eirik Faret Sakariassen, gruppeleder i Stavanger SV, til Børsen.

Etter drøye to års pandemi er cruiseskipene er tilbake for fullt. Med det blusser en betent debatt opp igjen.

- Ekstremt tett på og voldsomt

Sakariassen mener cruiseskipene er forbundet med problematiske utslipp, lokalt og globalt. I tillegg minner skipene om boligblokker som blir taua inn rett foran husene til folk, sier han.

- Opptil titalls meter høye, og vinduer rett ut mot ens egen fasade. Jeg har også vært på besøk i Gamle Stavanger, og det er klart det er ekstremt tett på og voldsomt, fortsetter Sakariassen.

- Det er en belastning de som bor der har hatt i alle år, hevder han.

I et innlegg i Dagsavisen/Rogalands Avis går Sakariassen hardt ut mot gigabåtene.

«Du stirrer inn i en mange meter høy cruisevegg som dekker store deler av den fine byen vår. Hvor lenge skal det være slik?» spør han.

Fjernet makstak

Sakariassen mener at taket på 9000 cruiseturister i Stavanger daglig, som havnedirektøren og -styret nå legger opp til, er for høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.