Cruisebråk i Stavanger:

- Ekstremt tettog voldsomt

SV-politikeren kritiserer at havnedirektøren «gir blaffen» i å følge politikernes vedtak. Havnedirektøren viser til analyse for hva byen tåler, og mener det er ulovlig å nekte cruiseskipene å legge til.

UTSIKT: Slik var utsikten til beboerne i Gamle Stavanger onsdag. Mange har fått nok av cruiseskip midt i byen. Foto: Shad Madian / Dagbladet
UTSIKT: Slik var utsikten til beboerne i Gamle Stavanger onsdag. Mange har fått nok av cruiseskip midt i byen. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): - Det er tid for cruisekontroll, sier Eirik Faret Sakariassen, gruppeleder i Stavanger SV, til Børsen.

Etter drøye to års pandemi er cruiseskipene er tilbake for fullt. Med det blusser en betent debatt opp igjen.

- Ekstremt tett på og voldsomt

Sakariassen mener cruiseskipene er forbundet med problematiske utslipp, lokalt og globalt. I tillegg minner skipene om boligblokker som blir taua inn rett foran husene til folk, sier han.

- Opptil titalls meter høye, og vinduer rett ut mot ens egen fasade. Jeg har også vært på besøk i Gamle Stavanger, og det er klart det er ekstremt tett på og voldsomt, fortsetter Sakariassen.

- Det er en belastning de som bor der har hatt i alle år, hevder han.

I et innlegg i Dagsavisen/Rogalands Avis går Sakariassen hardt ut mot gigabåtene.

«Du stirrer inn i en mange meter høy cruisevegg som dekker store deler av den fine byen vår. Hvor lenge skal det være slik?» spør han.

Fjernet makstak

Sakariassen mener at taket på 9000 cruiseturister i Stavanger daglig, som havnedirektøren og -styret nå legger opp til, er for høyt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer