Raser mot lederlønner

- Ekstremt urettferdig

- Viktig at flere får øynene opp for hva denne streiken handler om, tordner klubbleder for elektromontørene i Caverion Oslo.

TYDELIG: Knut Kristian Saxebøl er leder for elektromontørklubben ved Caverion Oslo. Reporter: Jon Even Andersen. Vide: Christina H. Korneliussen. Vis mer
Publisert

Knut Kristian Saxebøl er klubbleder for elektromontørene ved Caverion Oslo.

Han forteller om god lokal streikevilje for å sikre et lønnsoppgjør som holder tritt med prisveksten, men mener storstreiken i bunn og grunn handler om noe mer grunnleggende.

- Når snittlønna for lederne i fjor vokste med 22 prosent på det som allerede er millionlønner, så er det litt rart at vi bare får smuler. Det er ekstremt urettferdig at vanlige folk skal bli avspist på denne måten, sier en kampvillig Saxebøl.

Det er denne urettferdigheten som er den egentlige grunnen til at 25 000 medlemmer av LO og YS streiker, mener klubblederen.

Han slo av en prat med Børsen under LOs streikemarkering i vårsola på Youngstorget tirsdag.

Tankekors

LO-leder Peggy Hessen Følsvik bekrefter tirsdag at LO planlegger det tredje streikeuttaket - altså en ny opptrapping etter fredagens allerede varslede utvidelse til over 40 000 streikende.

Det planlegges med andre ord for at streiken kan bli langvarig.

- Vi vil holde det gående så lenge det kreves, sier Saxebøl, som mener at LOs krav om å holde tritt med prisveksten egentlig er et stort paradoks.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer