Ekstremvær i vente: - Velger Norge

Klimakrise med økende ekstremvær og flere hetebølger i Europa kan gi Norge turistjackpot.

TURISTBOOM: Turismeekspert Åsa Grahn tror vi i framtida kan få flere utenlandske turister til Norge, her representert ved Sognefjorden. Foto: Shutterstock / NTB
TURISTBOOM: Turismeekspert Åsa Grahn tror vi i framtida kan få flere utenlandske turister til Norge, her representert ved Sognefjorden. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Forskere og eksperter har lenge advart om at klimaendringene vil gi mer ekstremvær.

Mer tørke, flere hetebølger, mer ekstremt regnvær - kort sagt mer ekstremt vær på alle måter.

- Vil velge Norge

Ifølge turismeekspert og førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger, Åsa Grahn, kan man ikke enda se noen trender som tilsier at for eksempel nordmenn unngår steder som opplever tørke eller ekstremvarme, men at folk blir stadig mer bevisst på valg av destinasjon.

Dermed kan det føre til at nordmenn vil velge å feriere mer i sitt nærmeste ferieland - altså Norge.

- Og i framtida tror jeg ikke bare vi kommer til å se det på egne valg, men jeg tror mange andre også vil velge Norge. Vi kan se klimaturister som reiser hit fordi vi ikke har den tørken som er andre steder, sier Grahn til Børsen.

- Så du tror altså Norge kan få flere turister som følge av klimaendringene?

- Jeg er rimelig sikker på at vi må forberede oss på at europeere vil foretrekke å komme oppover her, og kanskje folk fra andre steder også. Vårt klima forandrer seg også, men det vil fremdeles være levelig - det er ikke det ekstreme - og det vil være attraktivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer