Ektemann-avsløring ryster

- Jeg har ingenting å skjule, framholder statsminister Kaja Kallas.

BESKYLDES FOR HYKLERI: Ektemannen til statsminister Kaja Kallas har drevet med forretningsvirksomhet i Russland. Det får flere til å se rødt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock / NTB
BESKYLDES FOR HYKLERI: Ektemannen til statsminister Kaja Kallas har drevet med forretningsvirksomhet i Russland. Det får flere til å se rødt. Foto: Beata Zawrzel / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Estlands statsminister Kaja Kallas er kjent som en av Putins argeste kritikere, og gjorde det tidlig til sin kampsak å hindre at Russlands krigskasse ville få spillerom til å vokse.

Da passer det seg dårlig at ektemannen Arvo Hallik har knyttet økonomiske bånd til Russland.

Denne uka avslørte Estlands offentlige kringkastingsselskap, Eesti Rahvusringhääling (ERR), at Hallik har en betydelig eierandel i et selskap som fortsatt har tilstedeværelse i Russland.

Krever forklaring

Selskapet Stark Logistics AS driver med transport av ikke-sanksjonerte varer mellom Estland og Russland, der Hallik eier 24 prosent av virksomheten. Han står også oppført som finansdirektør.

Ifølge Bloomberg har avsløringen slått ned som ei bombe og sendt sjokkbølger gjennom nasjonen. Nå beskyldes statsministeren for hykleri.

Estlands president, Alar Karis, mener saken risikerer å sette hele landet i et dårlig lys, da Kallas har stått i front blant lederne i EU med sin kritikk av Putin.

- Samfunnet forventer en forklaring fra statsministeren, uttalte Karis torsdag, gjengitt av Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.