Ektemannen bryter tausheten: - Hun var uvitende

Ektemannen til Estlands statsminister, Kaja Kallas, framholder at kona ikke kjente til hans Russland-operasjoner.

I HARDT VÆR: Statsminister Kaja Kallas står i en kraftig storm etter avsløringer om at ektemannen har drevet aktiviteter i Russland. Foto: AP / Pavel Golovkin / NTB
I HARDT VÆR: Statsminister Kaja Kallas står i en kraftig storm etter avsløringer om at ektemannen har drevet aktiviteter i Russland. Foto: AP / Pavel Golovkin / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Estlands statsminister Kaja Kallas står i en dyp tillitskrise etter avsløringen om at ektemannen Arvo Hallik har hatt økonomiske bånd til Russland under krigen i Ukraina.

Det var Estlands offentlige kringkastingsselskap, Eesti Rahvusringhääling (ERR), som denne uka avslørte at Hallik har en betydelig eierandel i et selskap som fortsatt har tilstedeværelse i Russland.

Det setter Kallas, som er en av Putins mest høylytte kritikere, mildt sagt i et dårlig lys. Saken har blitt stemplet som «skammelig», der flere mener hendelsen er så alvorlig at de krever Kallas' avgang som statsminister.

- Påvirker min kone

Hennes ektemann valgte innledningsvis å ikke kommentere saken. Nå snur Hallik og tar sin kone i forsvar i en skriftlig uttalelse sendt til pressen.

Der kommer det fram at han har bestemt seg for å selge sin andel på 24 prosent i Stark Logistics og trekke seg tilbake fra selskapet.

- I lys av mediedekningen som har kommet fram, forstår jeg at mine forretningsaktiviteter, aksjeinteresser og arbeid i Stark Logistics, et selskap som har utført transporttjenester fra Estland til Russland for vår klient AS Metaprint, har reist spørsmål - som uavhengig av svarene - vil påvirke min kones arbeid, skriver Hallik i en uttalelse, gjengitt av ERR.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.