Elendige tall for Diplom-Is

Isprodusenten skylder på prisvekst og dårlig vær.

ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB
ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salgsinntektene for Diplom-Is endte på 1,2 milliarder kroner i 2022 - som er en nedgang fra 1,25 milliarder i 2021. Det viser selskapets årsrapport, ifølge Nettavisen.

De skriver også at mens selskapets driftsresultat i 2021 gikk med 26 millioner i pluss, endte det på 48 millioner i minus i 2022.

BURGUND-SLIPP: Dagen mange vinfanatikere har ventet på har kommet - og det bys opp til kaosscener på Vinmonopolet. Video: Christina H. Korneliussen / Dagbladet Vis mer

- Enorm økning

Selskapet skylder på dårlig vær, prisvekst på innsatsfaktorer, og strømregninger som er fire ganger høyere enn normalt.

- Vi har hatt enorm økning i strømutgifter, kostnader til drivstoff og prisøkninger på innsatsvarer og emballasje. Kostnadsøkningene har vi ikke klart å ta ut i økte priser, sier administrerende direktør i Diplom-Is, Martin Kjekshus, til avisa, og utdyper:

- Alle innsatsvarene til iskremen har blitt dyrere, både fløte, sukker, aroma, sjokolade, vanilje og alt annet som er godt å ha i isen har økt vanvittig i pris.

- Bekymret

Børsen har tidligere skrevet om at eieren av Hennig-Olsen, Paal Hennig-Olsen, er bekymret for framtida til selskapet han eier sammen med broren Martin Hennig-Olsen.

- Ja, vi er bekymret. Man blir jo det når det er så usikkert. Da stiger risikoen. Men vi skal gjøre det vi kan for å motvirke det, sa han til Børsen i starten av januar.

Han fortalte da at sørlandsbedriften sliter med høye strømregninger.

Utgiftene til strøm har økt fra sju millioner i 2019 til ti millioner i 2020, og deretter til 27 millioner i 2022, fortalte han da.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer