Elendige tall for Diplom-Is

Isprodusenten skylder på prisvekst og dårlig vær.

ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB
ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salgsinntektene for Diplom-Is endte på 1,2 milliarder kroner i 2022 - som er en nedgang fra 1,25 milliarder i 2021. Det viser selskapets årsrapport, ifølge Nettavisen.

De skriver også at mens selskapets driftsresultat i 2021 gikk med 26 millioner i pluss, endte det på 48 millioner i minus i 2022.

- Enorm økning

Selskapet skylder på dårlig vær, prisvekst på innsatsfaktorer, og strømregninger som er fire ganger høyere enn normalt.

- Vi har hatt enorm økning i strømutgifter, kostnader til drivstoff og prisøkninger på innsatsvarer og emballasje. Kostnadsøkningene har vi ikke klart å ta ut i økte priser, sier administrerende direktør i Diplom-Is, Martin Kjekshus, til avisa, og utdyper:

- Alle innsatsvarene til iskremen har blitt dyrere, både fløte, sukker, aroma, sjokolade, vanilje og alt annet som er godt å ha i isen har økt vanvittig i pris.

- Bekymret

Børsen har tidligere skrevet om at eieren av Hennig-Olsen, Paal Hennig-Olsen, er bekymret for framtida til selskapet han eier sammen med broren Martin Hennig-Olsen.

- Ja, vi er bekymret. Man blir jo det når det er så usikkert. Da stiger risikoen. Men vi skal gjøre det vi kan for å motvirke det, sa han til Børsen i starten av januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer