Elendige tall for Diplom-Is

Isprodusenten skylder på prisvekst og dårlig vær.

ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB
ET DÅRLIG ÅR: Diplom-Is hadde ikke et godt år i fjor. Her fra fabrikken deres på Gjelleråsen i Akershus. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salgsinntektene for Diplom-Is endte på 1,2 milliarder kroner i 2022 - som er en nedgang fra 1,25 milliarder i 2021. Det viser selskapets årsrapport, ifølge Nettavisen.

De skriver også at mens selskapets driftsresultat i 2021 gikk med 26 millioner i pluss, endte det på 48 millioner i minus i 2022.

- Enorm økning

Selskapet skylder på dårlig vær, prisvekst på innsatsfaktorer, og strømregninger som er fire ganger høyere enn normalt.

- Vi har hatt enorm økning i strømutgifter, kostnader til drivstoff og prisøkninger på innsatsvarer og emballasje. Kostnadsøkningene har vi ikke klart å ta ut i økte priser, sier administrerende direktør i Diplom-Is, Martin Kjekshus, til avisa, og utdyper:

- Alle innsatsvarene til iskremen har blitt dyrere, både fløte, sukker, aroma, sjokolade, vanilje og alt annet som er godt å ha i isen har økt vanvittig i pris.

- Bekymret

Børsen har tidligere skrevet om at eieren av Hennig-Olsen, Paal Hennig-Olsen, er bekymret for framtida til selskapet han eier sammen med broren Martin Hennig-Olsen.

- Ja, vi er bekymret. Man blir jo det når det er så usikkert. Da stiger risikoen. Men vi skal gjøre det vi kan for å motvirke det, sa han til Børsen i starten av januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.