Elleve varsler om kritikkverdige forhold i NRK i 2019

NRK mottok elleve varsler om kritikkverdige forhold i 2019. Tre av dem handler om seksuell trakassering.

«KRITIKKVERDIGE FORHOLD»: Det var elleve varsler om kritikkverdige forhold i NRK i 2019. Tre av dem om seksuell trakassering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
«KRITIKKVERDIGE FORHOLD»: Det var elleve varsler om kritikkverdige forhold i NRK i 2019. Tre av dem om seksuell trakassering. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det opplyser organisasjonsdirektør Olav Hypher til Journalisten.

Han vil ikke gå nærmere inn på hva de øvrige varslene dreier seg om.

– Vi går ikke ut med kategorisering av varslene og er også tydelige på at vi ikke ønsker å snakke om konsekvensene varslingssakene har fått. Vi er en veldig transparent organisasjon og ønsker ikke sporbarhet på disse sakene. Vi er veldig opptatt av at det skal være trygt å si fra, men også trygt å bli varslet mot, sier Hypher.

Han sier at varslene dreier seg om «veldig ulike saker».

– Det ligger litt i sakens natur. Vi oppfordrer folk til å si fra og si fra ut fra sin subjektive oppfatning av hva som er kritikkverdig, sier han.

Han sier videre at NRK er opptatt av å jobbe forebyggende.

– Vi opplever veldig stor interesse for å telle antall saker og hva som har skjedd med sakene. Samtidig er vi veldig opptatt av det forebyggende. Det har vi lagt vekt på i NRK, særlig i året som har gått. Vi har informert internt og blant annet hatt egne foredragsserier, sier Hypher.

NRK har om lag 3.400 ansatte.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer