Blindleia

Ellevill søskenkrangel i milliardærparadis

Hva som ble avtalt i 1979 er kjernen i den betente striden.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger som perler på ei snor i den sørlandske skjærgården Blindleia. Denne Børsen-reportasjen fra 2020 viser hvor noen av de mest kjente finansfolkene og investorene boltrer seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

I det som er kjent som milliardærenes hytteparadis, Blindleia på Sørlandet, utspiller det seg en betent søskenkrangel utenom det vanlige.

Ifølge en fersk dom fra Agder tingrett, er en bror (61) og søster (67) rykende uenige om nesten alt som tenkes kan på en idyllisk strandeiendom. Den har de arvet fra sine besteforeldre.

Agderposten omtalte saken først.

Idyll

Prakteiendommen ligger idyllisk til ved strandkanten, men bare brorens del av eiendommen har tilgang til sjøen.

Han fikk i sin tid kjøpt eiendommen på odel. Besteforeldrene tillot imidlertid storesøsteren å bygge ei hytte midt på eiendommen, tilbake i 1979. Hva som egentlig ble avtalt den gang, er stridens kjerne.

Siden søsteren for 42 år siden fikk tillatelse til å bygge midt på eiendommen, har det blitt gjort en rekke avtaler. Også muntlige, hevder hun.

Uenigheter

Det skal ha vært uenigheter mellom søsknene en stund - som ikke har vært kjent. Den rettslige konflikten oppsto da søstera høsten 2020 oppdaget at parkeringsplassen hun hadde benyttet i en årrekke var blitt ødelagt, som følge av et renseanlegg broren hadde anlagt, heter det i dommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer