Ellevilt superyacht-salg: - Forkastelig

Salget av luksuriøse fartøy har skutt i været under corona. Det får enkelte til å reagere.

Illustrasjonsfoto: Myphotojumble / Shutterstock / NTB
Illustrasjonsfoto: Myphotojumble / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I fjor førte coronapandemien til en eksplosiv vekst i båtsalget i blant annet Norge, og det samme har gjentatt seg i år.

Denne sesongen kan man imidlertid forvente å se langt flere luksusfartøy på sjøen.

Ifølge BBC har det vært et kjempemarked for salg av superyachter så langt i 2021. Hittil har rikinger verden over punget ut et samlet beløp på over 1 milliard pund, eller 11,8 milliarder norske kroner for å sikre sin egen «konge på sjøen».

- Moralsk forkastelig

Trenden ser ikke ut til å avta med det første. Ifølge BBC, som henviser til nettstedet Boat International, styrer man mot tidenes salgsrekord av luksusyachter.

Det får den humanitære organisasjonen Oxfam, som arbeider for å redusere fattigdom og urettferdighet på tvers av landegrenser, til å reagere.

De omtaler bruken som «moralsk forkastelig» og eksemplifiserer ved at et slikt gigantbeløp kunne blitt brukt til å fullvaksinere Nepals befolkning.

- Ellevilt

I fjor førte coronatiltakene til en rekke stengte gjestehavner og en treg start på båtsesongen. Så tok det helt av.

- I fjor ble båtmarkedet omtalt som helt ellevilt fordi tilbudet i liten grad matchet etterspørselen. Den ble enorm ettersom nordmenn gradvis innså at sommeren skulle tilbringes hjemme, uttalte daglig leder Magnus Frøshaug Ryhjell i bransjeorganisasjonen Norboat til NTB i april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer