Elon Musk dropper Twitter-oppkjøp

Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Nå trekker han seg fra avtalen.

DROPPER: Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB
DROPPER: Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk sier fredag at han trekker seg fra avtalen om å kjøpe opp Twitter, med henvisning til vesentlig brudd på flere bestemmelser i avtalen, melder Reuters.

Ifølge NTB har Musks advokater fredag sendt et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

I brevet heter det at Musks begrunnelse er at Twitter har brutt en rekke punkter i avtalen de hadde om kjøpet.

Advokatene sier at Twitter ser ut til å ha gitt Musk en rekke falske og villedende opplysninger som Musk stolte på da avtalen ble inngått.

For bare noen uker siden anbefalte Twitters styre aksjonærene å selge selskapet til Musk for 44 milliarder dollar.

Uttrykket misnøye

Natt til fredag meldte Washington Post at Elon Musks kjøp av selskapet kunne komme til å falle igjennom.

Musk, verdens rikeste mann, har tidligere uttrykt misnøye med mengden falske spam-kontoer på plattformen og truet med å trekke seg helt fra oppkjøpet.

Avisa skrev også at de fikk opplyst av tre personer med kjennskapen til saken at Musk og hans folk har konkludert med at Twitters tall på falske kontoer ikke kan verifiseres, selv etter å ha fått tilgang til intern data.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.