Elon Musk dropper Twitter-oppkjøp

Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Nå trekker han seg fra avtalen.

DROPPER: Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB
DROPPER: Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Mike Blake/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla-gründer Elon Musk sier fredag at han trekker seg fra avtalen om å kjøpe opp Twitter, med henvisning til vesentlig brudd på flere bestemmelser i avtalen, melder Reuters.

Ifølge NTB har Musks advokater fredag sendt et brev til Twitter om at Musk trekker seg fra kjøpet av sosiale medier-plattformen.

I brevet heter det at Musks begrunnelse er at Twitter har brutt en rekke punkter i avtalen de hadde om kjøpet.

Advokatene sier at Twitter ser ut til å ha gitt Musk en rekke falske og villedende opplysninger som Musk stolte på da avtalen ble inngått.

For bare noen uker siden anbefalte Twitters styre aksjonærene å selge selskapet til Musk for 44 milliarder dollar.

Uttrykket misnøye

Natt til fredag meldte Washington Post at Elon Musks kjøp av selskapet kunne komme til å falle igjennom.

Musk, verdens rikeste mann, har tidligere uttrykt misnøye med mengden falske spam-kontoer på plattformen og truet med å trekke seg helt fra oppkjøpet.

Avisa skrev også at de fikk opplyst av tre personer med kjennskapen til saken at Musk og hans folk har konkludert med at Twitters tall på falske kontoer ikke kan verifiseres, selv etter å ha fått tilgang til intern data.

Tidligere er det blitt kjent at det vil koste Musk én milliard dollar å bryte avtalen, skriver DN. Dersom Musk trekker seg fra avtalen vil det mest sannsynlig utløse en massiv rettslig kamp, ifølge Washington Post.

Twitter mener at mindre enn 5 prosent av kontoene på plattformen er falske, mens Musk sier han mener antallet er langt høyere, ifølge NTB.

- Vil saksøke

Bret Taylor, som er styreleder i Twitter, skriver på Twitter at de fortsatt planlegger å gjennomføre kjøpet, og vil ta saken videre til retten:

- Twitter-styret er bestemt på å gjennomføre transaksjonen med den prisen og de vilkårene som ble avtalt med Mr. Musk, skriver han.

Nyhetsbyrået AP skriver at Twitter vil saksøke Elon Musk.

Klausul

Det blir dyrt for Musk å trekke seg fordi avtalen inkluderer en klausul om en milliard dollar i kompensasjon for kontraktbrudd, melder NTB.

Samtidig synker verdien av Twitter-aksjen. Fredag falt den til 36,81 dollar, langt under de 54,20 dollar Musk hadde avtalt å betale for dem.

For bare noen uker siden anbefalte Twitters styre aksjonærene å selge selskapet til Musk for 44 milliarder dollar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer