Elon Musk roses av Kreml

En Twitter-melding fra verdens rikeste mann ble møtt med raseri fra Ukrainas president. Nå svarer Putins talsperson med ros av Elon Musk.

TWITTER-MELDING: Elon Musk har fått mange til å reagere kraftig. Som vanlig er det en Twitter-melding som er bakgrunnen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
TWITTER-MELDING: Elon Musk har fått mange til å reagere kraftig. Som vanlig er det en Twitter-melding som er bakgrunnen. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld la verdens rikeste mann, Tesla-gründer Elon Musk, ut en avstemning på Twitter, som gjør at han har hisset på seg mange. Temaet var krigen i Ukraina.

Twitter-avstemningen ble umiddelbart møtt med raseri fra flere kanter. Den mest profilerte motstemmen var Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, som svarte med et syrlig stikk til Musk.

Nå får Musk imidlertid ros fra Russland. Kreml og Putins talsperson, Dimitrij Peskov, skryter nemlig av milliardæren i en uttalelse tirsdag:

- Det er et steg i riktig retning at en person som ham jakter en fredlig løsning, sier Peskov ifølge Reuters.

Mandag kveld la Tesla-gründer Elon Musk ut en avstemning på Twitter. Musk skisserte svaralternativene ja eller nei - og listet opp fire punkter, under overskriften «Ukraina – Russland fred»:

  • Gjennomfør nyvalg i de annekterte regionene under FNs tilsyn. Russland forlater områdene om det er folkets vilje.
  • Krim er formelt en del av Russland, slik det har vært siden 1783 (inntil Khrustsjov gjorde en feil).
  • Vannforsyning til Krim sikres.
  • Ukraina forblir nøytralt.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hadde, som nevnt, ikke mye til overs for Musks utspill.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer