- En alvorlig situasjon

Statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, er bekymret for samfunnssikkerheten i Finnmark etter at Widerøe i går stengte ned deler av kortbanenettet. Nå håper hun på et rask løsning i flyteknikerstreiken.

STÅR: I går innførte Widerøe en kontrollert nedstengning av kortbanenettet sitt som følge av den varslede lockouten som tråte i kraft natt til søndag. Situasjonen skaper bekymringer. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB
STÅR: I går innførte Widerøe en kontrollert nedstengning av kortbanenettet sitt som følge av den varslede lockouten som tråte i kraft natt til søndag. Situasjonen skaper bekymringer. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er bekymret, sier statsforvalter i Troms og Finnmark, Elisabeth Vik Aspaker, til Dagbladet Børsen.

Fredag sendte statsforvalteren en bekymringsmelding til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), som følge av at Widerøe nå har stengt ned kortbanenettet grunnet flyteknikerstreiken.

Nå håper Aspaker på en rask løsning.

Bekymret for samfunnssikkerheten

I går innførte Widerøe en kontrollert nedstengning av kortbanenettet som følge av den varslede lockouten natt til søndag. Kortbanenettet er rutene til minste flyene til flyselskapet.

- Det gjør vi for å ivareta passasjerene våre, og for få flyene tilbake til sine tekniske baser. Det er for at vi skal kunne starte raskere opp igjen når denne streiken er avsluttet, sa kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

Denne nedstengningen er sentral i Aspakers bekymring, som nå frykter for samfunnssikkerheten.

- Widerøe er en av de viktigste kommunikasjonsmåtene i Finnmark, hvor det er så store avstander. Vi forutsetter at regjeringen ivaretar den biten som går på fare for liv og helse, men vi er likevel bekymret, sier Aspaker og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer