Boblesalget 16. mai:

- En av de beste noensinne

Etter Vinmonopolets stengetid mandag, tyder salgstallene på at nordmenn er klare for champagne-frokost om få timer.

BREMSENDE EFFEKT: Store deler av landets butikker var rammet av nedetid ved kortbruk mandag ettermiddag. Vinmonopolet utelukker ikke at det kan ha hatt en negativ effekt på totalomsetningen. Her fra Vinmonopolets avdeling på Grünerløkka i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BREMSENDE EFFEKT: Store deler av landets butikker var rammet av nedetid ved kortbruk mandag ettermiddag. Vinmonopolet utelukker ikke at det kan ha hatt en negativ effekt på totalomsetningen. Her fra Vinmonopolets avdeling på Grünerløkka i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en av de største salgsdagene fram til jula setter inn, sier kommunikasjonsdirektør i Vinmonopolet, Halvor Bing Lorentzen, til Børsen.

Kortterminal-kaos og to timers nedetid til tross: Dagen før 17. mai registrerer Vinmonopolet formidable tall for salg av musserende vin.

- Så vidt jeg kan se, er dette en av de beste dagene for salget av musserende og perlende vin noensinne. Det skyldes selvfølgelig nasjonaldagen i morgen, men vi har også sett en utvikling over tid, med jevn økning i interessen for bobler, fortsetter Lorentzen.

- Svært gode tall

Han opplyser at Vinmonopolet totalt solgte 660 000 vareliter mandag. Musserende vin står for 24 prosent av salget. Det betyr at drøye 157 000 liter forsvant ut av hyllene.

- Det er ventet godt vær over store deler av landet i morgen, noe som trolig også bidrar til svært gode tall.

Historisk boble-notering er det likevel ikke. Totalt ble det solgt over 182 000 liter boblevin 16. mai i 2019, som fortsatt skal være rekorden for én enkeltdag.

- Bremsende effekt

Dagens totalomsetning er også langt fra historisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer