Elon Musk advarer mot kunstig intelligens

- En av de største truslene

Elon Musk var en av gründerne bak kunstig intelligens-selskapet OpenAI, som utviklet den populære ChatGPT. Nå advarer han likevel om at kunstig intelligens er en av de største farene for sivilisasjonen.

ADVARER: Twitter-eier Elon Musk advarer om farene med kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
ADVARER: Twitter-eier Elon Musk advarer om farene med kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): ChatGPT er blitt svært populær etter at boten ble lansert for noen måneder siden. Elon Musk, som også blant annet er kjent som Tesla-gründer og Twitter-eier, slår nå alarm.

Han mener ChatGPT viser hvor langt utviklingen av kunstig intelligens er kommet, og at det kan utgjøre en stor fare for hele den menneskelige sivilisasjonen. Musk kom med advarselen under World Government Summit i Dubai, ifølge CNBC og New York Post.

- Veldig lovende

- Det er en av de største truslene mot sivilisasjonen. Det er både positivt og negativt. Det ser veldig, veldig lovende ut med store muligheter. Men med det kommer også stor fare, sier Musk under møtet i Dubai på spørsmål om hvor han ser kunstig intelligens om ti år.

- Se på utviklingen av atomfysikk. Du fikk utvikling av atomkraft, men også atombomber, sier Musk.

Musk er en av flere som sto bak kunstig intelligens-selskapet OpenAI, som har utviklet boten ChatGPT. Boten er et verktøy som er programmert til å forstå menneskelig språk og utvikle svar basert på enorme mengder da. Målet er at dette skal gi brukerne menneske-liknende svar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer