Elon Musk advarer mot kunstig intelligens

- En av de største truslene

Elon Musk var en av gründerne bak kunstig intelligens-selskapet OpenAI, som utviklet den populære ChatGPT. Nå advarer han likevel om at kunstig intelligens er en av de største farene for sivilisasjonen.

ADVARER: Twitter-eier Elon Musk advarer om farene med kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
ADVARER: Twitter-eier Elon Musk advarer om farene med kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): ChatGPT er blitt svært populær etter at boten ble lansert for noen måneder siden. Elon Musk, som også blant annet er kjent som Tesla-gründer og Twitter-eier, slår nå alarm.

Han mener ChatGPT viser hvor langt utviklingen av kunstig intelligens er kommet, og at det kan utgjøre en stor fare for hele den menneskelige sivilisasjonen. Musk kom med advarselen under World Government Summit i Dubai, ifølge CNBC og New York Post.

HYLLER: Tesla-gründer hyller Statsminister Jonas Gahr Støre på energimessa ONS i Stavanger. Vis mer

- Veldig lovende

- Det er en av de største truslene mot sivilisasjonen. Det er både positivt og negativt. Det ser veldig, veldig lovende ut med store muligheter. Men med det kommer også stor fare, sier Musk under møtet i Dubai på spørsmål om hvor han ser kunstig intelligens om ti år.

- Se på utviklingen av atomfysikk. Du fikk utvikling av atomkraft, men også atombomber, sier Musk.

Musk er en av flere som sto bak kunstig intelligens-selskapet OpenAI, som har utviklet boten ChatGPT. Boten er et verktøy som er programmert til å forstå menneskelig språk og utvikle svar basert på enorme mengder da. Målet er at dette skal gi brukerne menneske-liknende svar.

Musk selv gikk ut av styret i OpenAI i 2018 og har ikke lenger noen eierandel i selskapet.

Tilgjengelig

- Det viser folk hvor langt kunstig intelligens er kommet. Det har vært avansert en god stund, men det har bare ikke hatt et grensesnitt som har gjort det tilgjengelig for folk flest, sier Musk.

Han påpeker hvordan andre deler av samfunnet, som biler, fly eller medisin er strengt regulert og med sikkerhetsstandarder. Foreløpig er det ingen offentlige reguleringer som holder kontroll med utviklingen av kunstig intelligens.

- Jeg mener vi må regulere kunstig intellingens for å være ærlig. Det er etter min mening en større fare for samfunnet enn biler, fly eller medisin. Reguleringer kan kanskje bremse utviklingen litt, men jeg tror det er en god ting, sier Musk.

Allerede for fem år siden advarte milliardæren om farene. Den gangen. sa han at kunstig intelligens er «langt farligere» enn atomvåpen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer