En av Norges dyreste: Omsider solgt

Frogner-villaen har ligget ute på markedet i flere år. Dette ble den solgt for.

NYE EIERE: Denne luksusvillaen på Frogner i Oslo ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på 100 millioner kroner. Nå er eiendommen solgt for et mer beskjedent beløp. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti
NYE EIERE: Denne luksusvillaen på Frogner i Oslo ble opprinnelig lagt ut med en prisantydning på 100 millioner kroner. Nå er eiendommen solgt for et mer beskjedent beløp. Foto: 1881.no / Norkart AS / Geovekst og kommunene / OpenStreetMap / NASA / Meti Vis mer
Publisert

Etter tre år, massive priskutt og bred medieomtale har Kristian Haug omsider fått solgt byvillaen i Sigyns gate på Frogner i Oslo.

Eiendomsutvikleren kjøpte det som opprinnelig var en slitt enebolig for i overkant av 30 millioner kroner i 2017. Deretter investerte han en tilsvarende sum på totalrenovering av huset.

I utgangspunktet krevde Haug 100 millioner kroner for eiendommen. Så ble prisen kuttet til 80 millioner, før den til slutt endte med en utropspris på 70 millioner.

- Drømmehus

For den summen kunne kjøper sikre seg en villa på 656 kvadrat, med seks soverom, vinkjeller, egen praktikantdel og dobbeltgarasje - blant annet. På minussiden ligger boligen tett inntil trafikkstøy i Kirkeveien.

- Dette er en helt praktfull villa. Et drømmehus, etter min mening. Her har ny eier gjort et kjempekjøp, sier eiendomsmegler Anders Langtind i Privatmegleren til Børsen.

Tall fra eiendomsverdi viser at luksusboligen ble solgt for 67 millioner kroner.

- Glad på kjøpers vegne

Oppdraget var opprinnelig i hendene til eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde. Så overtok Langtind for halvannet år siden, og med bistand fra den profilerte eiendomsmegleren, Hans Houeland, gikk et kjøp omsider i boks.

Det var Finansavisen som først omtalte salget.

- Jeg kan bekrefte at eiendommen er solgt. Dette er en av de flotteste eneboligene i Oslo, etter min mening. Jeg er glad på både kjøper og selgers vegne, sier Houeland til Børsen.

Til salgs: Dronningens nevø Karl Otto Haraldsen selger luksusvilla til 52 millioner. Foto: Lars Eivind Bones/ZOvenfra Vis mer

Avviste bud

Både Houeland og Langtid er ordknapp hva gjelder kjøpers identitet. Vedkommende har riktignok sikret seg en villa som har fått mye medieoppmerksomhet de siste åra.

Ifølge Finansavisen har boligen, som har ligget i toppsjiktet av Norges dyreste på Finn, vært en av markedsplassens mest besøkte eiendomsannonser.

- Vi overtok boligen for halvannet år siden, og har hatt en formidabel interesse. Særlig på vårparten i år. Da hadde vi en del familier innom på visning. Det høyeste budet vi fikk inn da var på 65 millioner kroner, men det takket selger nei til, sier Langtind.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer