Inkassoselskap:

- En betydelig forverring

Kredinor ser at stadig flere nordmenn sliter med privatøkonomien.

VANSKELIG: Særlig unge mellom 30 og 36 år opplever problemer med privatøkonomien, viser en ny undersøkelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VANSKELIG: Særlig unge mellom 30 og 36 år opplever problemer med privatøkonomien, viser en ny undersøkelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Kredinor, et av landets største inkassoselskap, observerer at stadig flere nordmenn sliter med å få endene til å møtes. Det skriver de i en pressemelding mandag morgen.

- Vi registrerer en betydelig forverring i nordmenns privatøkonomi. Vår undersøkelse viser en gradvis forverring gjennom høsten. Dette samsvarer med tilbakemeldinger fra våre inkassokunder, som i økende grad har problemer med å betale regningene.

Det sier Jon Berge, kommunikasjonssjef i Kredinor, i pressemeldinga.

En undersøkelse fra Norstat viser at 19 prosent før jul mente at privatøkonomiske bekymringer gikk utover hverdagen. Det er 2 prosent mer enn i august.

Særlig de unge skiller seg ut i undersøkelsen. I aldersgruppa 30 til 36 år oppga hele 26 prosent at privatøkonomien gikk utover jobben.

- Det er urovekkende at så mange går på jobb med klump i magen når de tenker på sin egen økonomiske situasjon, og denne klumpen har bare vokst i løpet av høsten. Spesielt trist er det at så mange unge har slike bekymringer, sier Berge.

Kredinor oppfordrer de som har betalingsproblemer, om å ta kontakt med dem for veiledning og hjelp.