SAS-pilotene i lukket møte:

- En bitter pille å svelge

SAS-pilotene fikk torsdag endelig høre hva avtalen med SAS innebærer. Reaksjonene var på ingen måte utelukkende positive.

LUKKET MØTE: Roger Klokset møtte Børsen etter et lukket møte mellom medlemmene i Norske SAS-flyveres forbund (LO) og SAS Norge Flygerforening (Parat) på Gardermoen torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
LUKKET MØTE: Roger Klokset møtte Børsen etter et lukket møte mellom medlemmene i Norske SAS-flyveres forbund (LO) og SAS Norge Flygerforening (Parat) på Gardermoen torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Børsen): Medlemmene i de to norske pilotforeningene, Norske SAS-flygeres forbund og SAS Norge Flygerforening, traff hverandre til et lukket møte på Gardermoen torsdag formiddag.

Der fikk de for første gang presentert detaljene i avtalen mellom pilotforbundene og SAS, etter måneder med forhandling og 15 dager i streik.

- Bitter pille å svelge

- Vi har presentert den nye avtalen med SAS og hvilke konsekvenser den får for pilotene - på godt og vondt, sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, til Børsen på vei ut av møtet.

- De har fått mye informasjon om avtalen og hvilken betydning det får for arbeidsdagen deres framover. I tillegg har vi fortalt om prosessen og hvorfor vi endte der vi gjorde, fortsetter han.

- Hvordan har medlemmenes reaksjon vært?

- Forverringene av vilkår, spesielt det som går på arbeidstid og tvungen sesongdeltid, er selvfølgelig ikke noe som blir godt mottatt. Det er heller ingen som liker å gå ned i lønn i en periode med ganske høy inflasjon, så det har vært en bitter pille å svelge. Det er det ingen tvil om, sier Klokset til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer