Russlands økonomi:

- En eskalering kan bli redningen

En eskalering av krigen i Ukraina kan være Vladmir Putins «hemmelig våpen» for å redde den russiske økonomien.

BOOST: Den russiske økonomien kan få en boost dersom krigen i Ukraina eskalerer. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB
BOOST: Den russiske økonomien kan få en boost dersom krigen i Ukraina eskalerer. Foto: AP Photo / Alexander Zemlianichenko / NTB Vis mer
Publisert

Sanksjonene har regnet over Vladimir Putin og hans regime etter at Russland invaderte Ukraina i februar, noe som har svekket den russiske økonomien betydelig.

I august anslo Bloomberg Economics at Russlands krig mot Ukraina har satt den russiske økonomien tilbake fire år bare i første kvartal.

Samtidig kan en eskalering av krigen bidra til å styrke den russiske økonomien, mener eksperter.

Øker produksjonen

Krigen, eller «spesialoperasjonen» som den kalles i Russland, har ført til at russiske selskaper har giret opp produksjonen av våpen, bomber og ammunisjon. I juli alene økte forsvars- og industriproduksjonen med nesten 30 prosent sammenliknet med året før, skriver Bloomberg Economics.

- Produksjonen ville ha vært mye lavere hvis ikke for krigen. De siste månedene har de industrielle produksjonstallene nesten virket for gode til å være sanne, sier økonom ved Oxford Economics, Tatiana Orlova, til avisa.

Tidligere denne måneden iverksatte Ukraina det som beskrives som en «vellykket motoffensiv» og gjenerobret store områder. De store tilbakeslagene tvinger Russland til å øke produksjonen ytterligere, slik at militæret kan kjøpe opp nødvendig krigsutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer