- En ganske dårlig idé

Å legge ned oljenæringen vil være en massiv overføring av inntekter fra Norge til andre land, sier statsminister Erna Solberg. (H).

- DÅRLIG IDE: Erna Solberg var tydelig på at å legge ned oljenæringen er en dårlig ide da hun talte under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- DÅRLIG IDE: Erna Solberg var tydelig på at å legge ned oljenæringen er en dårlig ide da hun talte under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum i dag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– De fleste har forstått at dette er en ganske dårlig idé, sa hun under åpningen av NHOs årskonferanse.

Tema for konferansen er hvordan Norge skal bygge opp nye, bærekraftige næringer som gir arbeidsplasser og inntekter til velferdsstaten og samtidig løser klimautfordringen.

Statsministeren åpnet imidlertid konferansen med en støtteerklæring til norsk oljeutvinning og trakk fram både åpningen av det nye, store Johan Sverdrup-feltet og Equinors planer om elektrifisering av sokkelen.

– Slike investeringer forutsetter stabile rammebetingelser, understreket hun.

Solberg skyter også ned SVs idé om å ta initiativ til en avtale mellom produsentland om en styrt avvikling.

Hun påpekte at dette vil åpne for nye kamper og forhandlinger, og viser til at det var krevende nok å bli enige om Paris-avtalen.

– Verden har ikke tid til mer forhandlinger. Vi må nå handle, ikke fortsette å forhandle, sa hun og la til at Norges politikk må være å støtte Paris-avtalen slik den er utformet.

– Alt annet ville være uansvarlig, konstaterte hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer