Musk i Tesla-rettsak:

- En gjeng med haier

Mangemilliardær Elon Musk slår tilbake mot påstander om at Twitter-meldingene hans kan påvirke aksjekurser.

UENIG: Elon Musk mener påstandene om at han manipulerte Tesla-aksjen i 2018 er feil. Foto: REUTERS/Bobby Yip/File Photo
UENIG: Elon Musk mener påstandene om at han manipulerte Tesla-aksjen i 2018 er feil. Foto: REUTERS/Bobby Yip/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forklarte Musk seg for retten i San Francisco etter at en rekke Tesla-investorer har anklaget den eksentriske mangemilliardæren for å ha manipulert Tesla-aksjen i 2018.

Musk tvitret at han ville kjøpe opp hele selskapet i august 2017 - og at han hadde sikret seg finansiering via Saudi-Arabias statlige investering. Det fikk aksjen til å stige kraftig. Etter ei uke stupte aksjen derimot da det ble klart at Musk ikke hadde de nødvendige 72 milliardene dollarene på plass for å kjøpe selskapet, melder NTB.

Seinere måtte han inngå et forlik med det amerikanske finanstilsynet på 40 millioner dollar - 20 til Musk og 20 til selskapet - for de freidige Twitter-påstandene som sendte Tesla-kursen til værs - og så til bunns.

Ifølge NTB har Musk tidligere sagt at han følte seg presset til å inngå forliket med finanstilsynet og at han var overbevist om at han hadde sikret seg finansieringen i et møte med Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

Reuters skriver at Musks redegjørelse i retten varte en snau halvtime. Tesla-gründeren forklarte seg blant annet om sine Twitter-vaner. For øvrig et selskap han kjøpte opp i oktober 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer