Musk i Tesla-rettsak:

- En gjeng med haier

Mangemilliardær Elon Musk slår tilbake mot påstander om at Twitter-meldingene hans kan påvirke aksjekurser.

UENIG: Elon Musk mener påstandene om at han manipulerte Tesla-aksjen i 2018 er feil. Foto: REUTERS/Bobby Yip/File Photo
UENIG: Elon Musk mener påstandene om at han manipulerte Tesla-aksjen i 2018 er feil. Foto: REUTERS/Bobby Yip/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forklarte Musk seg for retten i San Francisco etter at en rekke Tesla-investorer har anklaget den eksentriske mangemilliardæren for å ha manipulert Tesla-aksjen i 2018.

Musk tvitret at han ville kjøpe opp hele selskapet i august 2017 - og at han hadde sikret seg finansiering via Saudi-Arabias statlige investering. Det fikk aksjen til å stige kraftig. Etter ei uke stupte aksjen derimot da det ble klart at Musk ikke hadde de nødvendige 72 milliardene dollarene på plass for å kjøpe selskapet, melder NTB.

Seinere måtte han inngå et forlik med det amerikanske finanstilsynet på 40 millioner dollar - 20 til Musk og 20 til selskapet - for de freidige Twitter-påstandene som sendte Tesla-kursen til værs - og så til bunns.

Ifølge NTB har Musk tidligere sagt at han følte seg presset til å inngå forliket med finanstilsynet og at han var overbevist om at han hadde sikret seg finansieringen i et møte med Saudi-Arabias statlige investeringsfond.

Reuters skriver at Musks redegjørelse i retten varte en snau halvtime. Tesla-gründeren forklarte seg blant annet om sine Twitter-vaner. For øvrig et selskap han kjøpte opp i oktober 2022.

Nyhetsbyrået skriver at Musk hevdet at Twitter er den mest demokratiske måten å uttrykke seg på, men at Twitter-meldingene hans ikke alltid påvirket Tesla-aksjen på måter gründeren kan forutse.

- Bare fordi jeg tvitrer noe betyr det ikke at folk tror på det eller vil handle som om de tror på det, sa Musk til retten i San Francisco.

LANGET UT: Elon Musk under rettsaken i San Fransisco fredag. Foto: Vicki Behringer via AP
LANGET UT: Elon Musk under rettsaken i San Fransisco fredag. Foto: Vicki Behringer via AP Vis mer

Musk langet også ut mot aksjespekulanter og Wall Street i sin forklaring.

- En gjeng med haier på Wall Street hadde et sterkt ønske om at Tesla skulle dø, sa Musk med referanse til såkalt «shorting» av aksjer.

Musk hevdet også at de som ønsket at aksjen skulle falle, spredte falske historier om selskapet.

Tidligere under samme rettssak fortalte en av investorene som har saksøkt Musk, Timothy Fries, at han tapte 5000 dollar på å kjøpe Tesla-aksjer etter Musk sin kontroversielle Tweet.

En jury på seks vil avgjøre om Musk manipulerte aksjen til selskapet, skriver Reuters. Rettssaken fortsetter mandag og varer til 1. februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer