Onsdag åpner Oslo:

- En kalkulert risiko

Onsdag er dagen mange av Oslos 700 000 innbyggere har sett fram til siden november i fjor: Utepils, restaurantbesøk, kino, teater og trening - og dagen etter kommer jammen også sommervarmen. Men smitten vil stige, tror helsebyråden.

UTEPILS I SOMMERSOL? Fra onsdag åpner kranene i Oslo. Det åpnes også for restaurantbesøk, kino, teater og trening på treningssenter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
UTEPILS I SOMMERSOL? Fra onsdag åpner kranene i Oslo. Det åpnes også for restaurantbesøk, kino, teater og trening på treningssenter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet er det registrert 39 nye smittetilfeller i hovedstaden. Et tall som må ses i sammenheng med at smittetallene normalt er lavere i helger og på helligdager.

Helsebyråd Robert Steen er likevel ikke i tvil:

- Smitten har gått nedover ni uker på rad, så tendensen er veldig positiv, sier han til Dagbladet og legger til:

- Men jeg kan jo ikke være helsebyråd uten å minne om at det var 490 smittede forrige uke. Samme uke i fjor var tallet 38, så det er altså tolv ganger så høyt nå.

- Begynner å se slutten

Han gir den britiske og mer smittsomme mutanten, som «kom som en overraskelse i januar», mye av skylda. Men høyere smittetall til tross, forskjellen i år er også vaksiner. Ifølge helsebyråden har 40 prosent av Oslos innbyggere over 18 år nå fått første stikk.

- Vi har også utvidet perioden mellom første og andre stikk fra seks til tolv uker, og det gjør at vi får gjort unna førstegangsstikkene ekstremt mye fortere enn vi ellers skulle gjort.

Fra uke 23 vil Oslo også få langt flere vaksinedoser, gjennom den radikale skjevfordelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.