Bjørnar Moxnes ut mot hotellkongen:

- En kapitalist i fåreklær

Rødt-leder Bjørnar Moxnes langer ut mot hotelleiere som Petter Stordalen. Han reagerer sterkt på at milliardærer har fått store summer i coronakompensasjoner fra regjeringen.

UT MOT STORDALEN: Rødt-leder Bjørnar Moxnes går hardt ut mot milliardærer som Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB
UT MOT STORDALEN: Rødt-leder Bjørnar Moxnes går hardt ut mot milliardærer som Petter Stordalen. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

- Er det én ting krisa viser, er det at tålmodigheten med milliardærene må ta slutt, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til Børsen.

Lørdag holdt han sin første, store valgkamptale.

Der viet han mye tid til å rase mot milliardærer som Petter Stordalen og regjeringens støtteordninger under pandemien.

Til Børsen sier Moxnes videre at vi må «slutte å la oss lure av folk som Petter Stordalen, selv om han har godt humør og er flink på TV».

- Spiller på folkelighet

- Da Norge stengte ned sendte Petter Stordalen SMS-er med Norges finansminister. Da han fikk høre om støtteordningen som var på vei, svarte han at dette var «fantastiske nyheter». Da ordningen var klar, var beskjeden fra Stordalen: «Ganske enkelt terningkast 6», sa blant annet Moxnes i talen.

På et halvår fikk Stordalens konsern seks ganger mer i kompensasjon fra staten enn det konsernet betalte i skatt på fem år, hevder Rødt-lederen.

- Når krisa rammer får hotellbaronene hundrevis av millioner fra fellesskapet. Mens i gode tider gir de null og niks i lokale lønnsoppgjør til de hotellansatte, fortsatte han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer