Over 850 permittert:

- En katastrofe av regjeringa

Både nestlederen i fagforeningen NNN på Frøya og hovedverneombud i Innovamar raser mot regjeringen, etter at over 850 ansatte mandag mottok permitteringsvarsel.

GALSKAP: Nestleder i NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) på Frøya, Ralitsa Malakova, betegner regjeringens lakseskatt som galskap. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
GALSKAP: Nestleder i NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) på Frøya, Ralitsa Malakova, betegner regjeringens lakseskatt som galskap. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

FRØYA (Dagbladet): Med under halvannen måned igjen til jul, mottok 851 ansatte ved SalMar på Frøya permitteringsvarsel mandag.

- Det var en mutt forsamling i kantina som i dag fikk beskjeden av fabrikksjefen. Det var stille og trist, sier Stian Pachov, hovedverneombud i Innovamar og styremedlem i klubben.

Nestleder i NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) på Frøya, Ralitsa Malakova, sier det nå er en stor usikkerhet blant de ansatte på fabrikken.

- De stilte spørsmål om fabrikken blir flyttet til utlandet. Hva skal de gjøre da? De fleste har etablert seg godt på Frøya. Det er stor usikkerhet nå.

Pachov sier spørsmålet om å flytte fabrikken til utlandet ble svart under møtet.

- Han svarte at «vi har en lokal eier som ønsker å bygge ut Frøya». Tror det sitter langt inne å flytte fabrikken kanskje, men vi kan ikke tape på å videreforedle laks her.

Raser mot regjeringa

Oppdrettsselskapet, som etter fusjonen med NRS er verdens nest største oppdrettsselskap, sier permitteringene i hovedsak skyldes at regjeringens forslag til ny lakseskatt har «ødelagt markedet for langsiktige fastpriskontrakter».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer